Politie Gelderland-Midden

Kopstaart botsing op A1, één gewonde

Publicatiedatum: 31-8-2006 10:42:32

Barneveld - Bij een kopstaart botsing tussen drie auto's op de autosnelweg A1 bij Barneveld is één van de bestuurders gewond geraakt. Het slachtoffer, een 25-jarige vrouw uit Schiedam, is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde even voor half elf op het traject tussen Apeldoorn richting Amersfoort, toen een 61-jarige automobilist uit Hilversum achterop een file reed. Drie auto's liepen daarbij schade op. Het slachtoffer zat in de middelste auto. De bestuurder uit de voorste auto was een 30-jarige vrouw uit Utrecht die met de schrik was vrijgekomen, evenals de Hilversummer. Volgens de politie had de Hilversumse automobilist wel gedronken maar hij bleek geen strafbare limiet te hebben overschreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 31-8-2006 10:41:33

Wageningen - Een zestienjarige jongen uit Delfzijl is woensdagmiddag door de Wageningse politie aangehouden na een vechtpartij op de Churchillweg. De jongen zou een veertienjarige jongen uit Ede op straat hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. Bij de schermutseling was ook een geparkeerde auto beschadigd. De twee bleken elkaar niet te kennen maar kregen ruzie toen de Delfzijlenaar passeerde terwijl het slachtoffer op straat stond. Over en weer zouden opmerkingen zijn gemaakt waarna een handgemeen ontstond. Daarbij zou het slachtoffer ook tegen de geparkeerde auto zijn gegooid waardoor schade ontstond. Een omstander haalde de twee uit elkaar en waarschuwde de politie. Die hield de Delfzijlenaar op aanwijzen van het slachtoffer en een getuige aan. De jongen is later na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na diefstal

Publicatiedatum: 31-8-2006 10:40:40

Oosterbeek - De politie van Renkum heeft woensdagmiddag in Oosterbeek een 66-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens diefstal. De man zou onder meer ijzer hebben gestolen vanaf een opslagplaats van de gemeente aan de Benedendorpsweg. Een getuige betrapte de Arnhemmer en waarschuwde de gemeenteopzichter. Die trof de Arnhemmer nog bij de opslagplaats aan en schakelde de politie in. De man kon direct worden aangehouden en bleek diverse materialen vanaf de opslagplaats in een vrachtauto te hebben geladen. Daarbij zou ook het hekwerk van de opslagplaats zijn beschadigd. De man is na verhoor weer vrijgelaten en deed afstand van de door hem meegenomen materialen. Volgens zijn verklaring had hij toestemming van een onbekend gebleven derde, die toestemming had gegeven de spullen mee te nemen. Door de gemeente Renkum is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Nunspeter raakt van de weg

Publicatiedatum: 31-8-2006 10:39:19

Nijkerk - Een 56-jarige automobilist uit Nunspeet is woensdagavond door de politie van Nijkerk aangehouden op de Arkerweg. De man bleek in beschonken toestand met zijn auto van de weg te zijn geraakt. De Nunspeter zelf was ongedeerd gebleven, maar zijn auto was in de sloot terecht gekomen. Gewaarschuwde agenten troffen de Nunspeter omstreeks kwart voor tien naast zijn wagen aan. Omdat de man naar alcohol rook moest hij mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat de Nunspeter met een promillage van tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur had gezeten. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man na sluitingstijd aangehouden in supermarkt

Publicatiedatum: 31-8-2006 10:38:50

Ede - De Edese politie heeft woensdagavond in een supermarkt aan de Keesomstraat een 25-jarige man uit Ugchelen aangehouden wegens onder meer lokaalvredebreuk. De man werd na sluitingstijd omstreeks elf uur door beveiligingspersoneel aangetroffen op een van de toiletten in de zaak. De beveiligers waarschuwden de politie die de Ugchelnaar aanhield. De man had verklaard dat hij op het toilet in slaap was gevallen. De Ugchelnaar, een bekende van de politie, is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---