Vlaamse Overheid

Vlaamse Overheid



12 extra voltijdse jobs voor de Centra Geestelijke Gezondheid, Vlaanderen

De toegenomen druk en complexiteit in onze samenleving maken het de mensen niet gemakkelijk om voor zichzelf een geestelijk evenwicht te vinden. Sommigen worden dan ook geconfronteerd met ernstige, complexe en langdurige psychosociale problemen. Uit de resultaten van de Nationale Gezondheidsenquête blijkt dat 1 op de 5 Vlamingen met psychologische problemen kampt en 1 op de 8 zelfs met ernstige psychologische problemen.

Er is geen goede gezondheid zonder een goede geestelijke gezondheid. Door de geestelijke gezondheid in Vlaanderen te bevorderen, kunnen we bijdragen tot het psychische evenwicht van mensen en tot het draaglijk maken van psychische stoornissen voor cliënten en hun leefomgeving. Dit is een complexe, maar ook noodzakelijke opdracht. De Centra Geestelijke Gezondheid vervullen hierin een sleutelrol.

Om deze redenen versterkt Vlaams minister Inge Vervotte vanaf 1 september 2006 de werking van de Centra Geestelijke Gezondheid met 12 extra voltijdse jobs. Dit aantal zal gefaseerd opgetrokken worden tot 40 extra voltijdse jobs.

Deze 12 voltijdse jobs worden toegewezen aan de Centra Geestelijke Gezondheid in de minst bedeelde werkgebieden. Als uitgangspunt werd het aantal euro per inwoner genomen dat de Vlaamse overheid investeert in de werking van de Centra.

" Deze eerste uitbreiding laat ons alvast toe om een meer billijke verdeling te voorzien van de middelen voor de Centra Geestelijke Gezondheid. Hiermee versterken we het netwerk van de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. De extra mensen zullen door de Centra ingezet worden voor de doelgroepen met de hoogste noden, in het bijzonder voor kinderen en jongeren" , zegt minister Vervotte.

Omdat de noden voor kinderen en jongeren groot zijn, voorziet minister Vervotte in de nabije toekomst nog bijkomende uitbreidingen van de Centra Geestelijke Gezondheid.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Dhr. Hans Seeuws, woordvoerder van minister Vervotte Tel.: 02 552 64 00

Gsm: 0476 32 30 30

E-mail: persdienst.vervotte@vlaanderen.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1156996828451&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht