Gemeente Nijmegen

Gemeente en MKB investeren in scholing Nijmeegse MKB-medewerkers

Op woensdag 30 augustus ondertekenden de gemeente Nijmegen en het MKB-Nijmegen de samenwerkingsovereenkomst Individuele Scholingsregeling (ISR). De ISR is bedoeld voor alle midden- en kleinbedrijven in Nijmegen, Bijsterhuizen-Wijchen en WKS-Weurt die willen investeren in scholing van hun werknemers. Het gaat om een voor Nederland unieke scholingsregeling die mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds. De gemeente Nijmegen en MKB-Nijmegen voeren de nieuwe subsidieregeling samen uit. De regeling gaat per 1 september 2006 van start.

Uitgangspunt van de ISR is dat MKB-bedrijven in Nijmegen op eenvoudige en transparante wijze een tegemoetkoming kunnen ontvangen in de kosten om hun medewerkers op te leiden. De ISR subsidieert 50% van de opleidingskosten en het door de opleiding veroorzaakte verlet van werknemers. Per ondernemer wordt maximaal ¤ 25.000 vergoed. Er is bijna een half miljoen euro beschikbaar voor de regeling en voor aanvragers geldt het principe: wie het eerst komt het eerst maalt. Een opleiding wordt alleen vergoed als die aansluit bij de functie van de werknemer. Zo kan een horecaondernemer geen vergoeding krijgen voor een bloemschikcursus van zijn werknemer, maar een bloemist uiteraard wel. Aangevraagde opleidingen moeten vóór 31 december 2007 zijn afgerond. Dan eindigt de subsidieregeling.

Om het aanvragen van deze subsidie zo laagdrempelig mogelijk te houden, is een ISR-loket ingesteld dat ondernemers helpt bij het selecteren van een opleiding en het invullen van de benodigde formulieren. Het loket is ondergebracht bij het MKB-Nijmegen aan de Wolfskuilseweg 279 en is bereikbaar via info@nijmegen.mkbsteden.nl of 024-8904056.

De ISR-regeling komt voort uit het convenant dat de gemeente Nijmegen en het MKB-Nijmegen in 2005 sloten om het ondernemersklimaat voor MKB-bedrijven te verbeteren. Eén van de aandachtgebieden daarin is de groeiende behoefte aan goed opgeleid personeel. Geschoolde werknemers zijn essentieel om de concurrentiepositie van het midden- en kleinbedrijf op peil te houden. Dat komt doordat het werk in de sector steeds kennisintensiever wordt. Ook het vertrek van ervaren werknemers is steeds moeilijker op te vangen.

De overeenkomst werd ondertekend door Wethouder Hannie Kunst van Economische Zaken en MKB-voorzitter Etiënne Verkroost.

Meer informatie over de ISR-regeling vindt u via www.nijmegen.mkbsteden.nl



Gemeente Nijmegen