Politie Haaglanden

Persberichten 31 augustus

Haaglanden, 31-08-2006

Twee mannen aangehouden na inbraak
Den Haag - Op donderdag 31 augustus omstreeks 04.00 uur zijn op de Ambachtsgaarde twee mannen van 18 en 19 jaar beiden afkomstig uit Den Haag aangehouden. Deze mannen worden er van verdacht te hebben ingebroken in een pand. De diensthond werd ingezet omdat één van de verdachten zich verstopte. Hij werd door de politiehond echter snel gevonden in een tuin in de omgeving. Hij liep nog wel een kleine beetwond op.

Jongetje aangereden na oversteken
Den Haag Op woensdag 30 augustus om 18.40 uur werd een 6-jarig jongetje uit Den Haag op de De La Reyweg aangereden door een auto. Het kind rende vanaf de middenberm achter een geparkeerd staande auto de rijbaan op. Een 26-jarige automobilist uit Bergschenhoek, kon het kind niet meer ontwijken en reed het aan. Het slachtoffer is met beenletsel vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.

Man aangehouden na auto inbraak
Den Haag Op woensdag 30 augustus omstreeks 21.00 uur is in de Scheepersstraat een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor hebben ingebroken in een geparkeerd staande auto op de Loosduinsekade. De man had een autoradio in zijn bezit die uit de auto afkomstig bleek te zijn.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Op woensdag 30 augustus rond 17.50 uur heeft de politie in een woning aan de Loosduinseweg een hennepkwekerij opgerold. In de woning werden 275 planten aangetroffen. De verdachten, een 51-jarige Hagenaar en een 31-jarige Amsterdammer, zijn aangehouden. Planten en apparatuur zijn in beslaggenomen.

Valse naam: boete nr. 42
Den Haag Een verkeersovertreding is een 28-jarige vrouw uit Den Haag gisteren duur komen te staan. De vrouw reed omstreeks 17.35 uur met haar auto vanaf de Nassaulaan linksaf het Nassauplein op, terwijl dat niet is toegestaan. Politieagenten die op de Nassaulaan een verkeerscontrole hielden, zagen de manoeuvre en hielden de vrouw staande. De vrouw vertelde haar naam, maar toen de agenten deze controleerden, bleek de 28-jarige heel anders te heten. Bovendien had ze nog voor een bedrag aan 3913,15 euro aan boetes (41 stuks) openstaan. Samen met de bekeuring voor het opgeven van een valse naam (190 euro) kwam haar dat te staan op nog een boete en een totaalbedrag van 4103,15 euro. Nadat vrienden de 42 bekeuringen op het politiebureau hadden betaald, kon de 28-jarige vertrekken.

Vrouwen laten banden politieauto leeglopen
Den Haag De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur twee Haagse vrouwen van 22 en 23 jaar aangehouden die de banden van een politieauto lieten leeglopen. Politieagenten reden voorafgaand aan de aanhouding langs een café aan de Laan van Meerdervoort. Omdat de zaak al dicht had moeten zijn, gingen de agenten naar binnen. Daar werden ze door de eigenaar uiterst onvriendelijk ontvangen. Met de nodige moeite werd de man, die door een zijdeur trachtte te ontkomen, aangehouden. Tijdens de aanhouding van de café-eigenaar waren twee vrouwelijke klanten naar buiten gelopen om de banden van de politieauto te laten leeglopen. Toen de twee op heterdaad werden betrapt, konden ook zij mee naar het politiebureau.

Inbrekers gestoord door bewoner
De Lier - Een 84-jarige man uit De Lier betrapte woensdag 30 augustus rond 10.45 uur twee inbrekers in zijn woning aan de Noordlierweg. Toen het slachtoffer thuiskwam, zag hij een jongen de trap afkomen en het huis uitvluchten. Vervolgens komt er een tweede dader de trap af en ook deze weet weg te komen. Het hele huis was overhoop gehaald. Het is nog niet bekend of er spullen zijn weggenomen. De verdachten waren tussen de 16 en 20 jaar oud, waarvan één met een zwarte wollen muts en de tweede droeg een zwarte jas met de capuchon over zijn hoofd. Getuigen die informatie hebben over dit incident kunnen contact opnemen met Bureau Westland via: 0900 - 8844.

Joyriding met bestelbus
Naaldwijk - Een 17-jarig meisje uit Den Haag is donderdagmorgen rond 03.00 uur aangehouden op de Hoogwerf, omdat zij zonder rijbewijs in de bestelbus van haar moeder reed. De politie zag dat het meisje vreemd rijgedrag vertoonde en zette haar aan de kant. Ze bleek zonder toestemming van haar moeder de bestelbus meegenomen te hebben. Het meisje kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Verkeerscontrole
Zoeteremeer Op woensdag 30 augustus tussen 08.00 en 15.30 uur heeft de politie in de Franklinstraat een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal 200 bestuurders zijn gecontroleerd. Hiervan kregen ruim 50 bestuurders een bekeuring voor o.a. het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs; niet dragen van een autogordel; verlopen APK en technische gebreken.