Ingezonden persbericht


Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN scoort E 440.000 voor uitvoering activiteiten Leren Werkt

Het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA NHN) heeft voor arbeidsmarktgerichte projecten een subsidietoekenning E 440.000 ontvangen in het kader van de Tijdelijke Stimuleringsregeling Leren en Werken van de ministeries SZW en OCW. De daarvoor in het leven geroepen beoordelingscommissie heeft onlangs een positief advies uitgesproken over het door 21* regionale partijen geaccordeerde werkplan Leren Werkt. Dit werkplan vloeide voort uit de in april van dit jaar gemaakte afspraak tussen de 21 partijen in aanwezigheid van de Staatssecretaris Henk Van Hoof.

Noord-Holland Noord is hiermee één van de eerste regio's die aan de slag gaan met het project Leren en Werken. Het team Leren Werkt zal onder aanvoering van het RPA NHN werk maken van ondermeer een regionaal leerwerkloket (aanbod van beroepsgericht onderwijs, e.d.), het realiseren van 500 duale trajecten (leerwerktrajecten) en het ontwikkelen van een nieuwe methode ter beoordeling van de kwaliteit van eerder opgedane werkervaring (EVC-methodiek).

De Beoordelingscommissie spreekt in haar op 17 augustus 2006 uitgebrachte oordeel over het werkplan Leren Werkt:'een degelijke analyse van de regionale arbeidsmarkt. Het project is goed onderbouwd en de doelstellingen zijn realistisch. De mogelijke opbrengsten zijn goed in kaart gebracht. Er wordt een goede inschatting gemaakt van 500 nieuwe duale trajecten. Er is voor een sectorale benadering gekozen met veel participanten via bestaande netwerken'.

Leren Werkt wordt in de komende maanden uitgevoerd in concrete deelprojecten. In verschillende sectoren worden in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven leerwerktrajecten gecreëerd voor zowel werkenden als werkzoekenden van 23 jaar en ouder. Daarbij is er speciale aandacht voor werkzoekenden met een beperking. Ook het middelbaar- en hoger (beroeps)onderwijs spelen in het kader van de projecten mede een cruciale rol.

Deze week komen een aantal projectgroepen bij elkaar ter uitwerking van de activiteiten van Leren Werkt.


* Kamer van Koophandel Noordwest Holland, MKB Noordwest-Nederland, St. Poortwachter, VNO-NCW West, FNV, CNV, MHP, Hogeschool INHOLLAND, Clusius College, Horizon College, ROC Kop van Noord-Holland, Espeq, Installatiewerk Noord-Holland, Tetrix, Stichting MEE Noordwest Holland, CWI, UWV, Regiogemeenten Noord-Kennemerland, Regiogemeenten Kop van Noord-Holland, Regiogemeenten West-Friesland