Primeur voor freerecordshop.nl

Free record shop


- Nu ook series en trailers op FreeRecordShop.nl

- Ter introductie eerste episode gratis

Nadat Free Record Shop in april 2006 een wereldprimeur had met de downloadversie van 'Harry Potter en de vuurbeker', heeft de entertainmentketen nu opnieuw een primeur op download gebied. Als eerste speler biedt zij series aan op haar downloadplatform. De populaire TV series Friends en Babylon 5 zijn de eerste series die aan het assortiment zijn toegevoegd. De verwachting is dat op korte termijn een assortiment cartoons zal volgen.
Ter introductie is de eerste episode van de series gratis te downloaden en één keer af te spelen.

Door het principe van download-to-own kunnen consumenten tegen betaling een legale permanente kopie van de serie downloaden, die vervolgens onbeperkt bekeken kan worden op de PC waarmee de film gedownload is. De consument betaalt normaal gesproken 2,99 Euro per aflevering. Om consumenten de mogelijkheid te bieden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de dienst is de eerste episode van iedere serie tijdelijk gratis te downloaden en éénmalig af te spelen.

Free Record Shop heeft deze week ook een start gemaakt met het toevoegen van trailers aan haar movie-download-to-own dienst. De trailers zijn beschikbaar in twee kwaliteitsformaten die beide gratis gestreamed of gedownload kunnen worden.

Johan van Hees, Algemeen Directeur Free Record Shop, over de primeur: 'Downloaden raakt steeds meer doorgedrongen in de maatschappij. Met het toevoegen van series en trailers aan onze download-to-own-dienst verbreden we wederom ons digitale aanbod en verlagen we de drempel om kennis te maken met downloaden'.