Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na bestelen werkgever

Publicatiedatum: 31-8-2006 12:02:42

Arnhem - De politie van Arnhem heeft woensdagavond in een winkel in de binnenstad een 20-jarige verkoper uit die stad aangehouden op verdenking van verduistering. De man zou geld van zijn werkgever gestolen hebben. Collega's van de verkoper betrapten hem toen hij geld in zijn zak stopte. Later bleek dat de Arnhemmer tijdens de verkoop het betaalde bedrag niet aansloeg terwijl wel goederen aan klanten werden geleverd. In een onbewaakt ogenblik zou hij het geld in eigen zak hebben gestopt. Nadat de politie was ingeschakeld werd de Arnhemmer meegenomen naar het politiebureau. De man bekende uiteindelijk ruim 20 euro op deze manier afhandig te hebben gemaakt van zijn werkgever. Het geld had hij nog bij zich en werd teruggegeven. De Arnhemmer is na verhoor weer op vrije voeten. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles-op-verzoek

Publicatiedatum: 31-8-2006 12:02:16

Doesburg/Ellecom - Het verkeershandhavingsteam en de Doesburgse politie hebben woensdag samen verkeerscontroles gehouden op verzoek van buurtbewoners in Doesburg. Ook in Ellecom werd een controle gehouden. Er werden in totaal 69 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel voor het rijden zonder gordel. In Doesburg werd gedurende de middag en avonduren gecontroleerd op de Zomerweg, Koepoortwal, Barend Ubbinkweg en Kraakselaan. In Ellecom werd gecontroleerd op de Ellecomsedijk. Het aantal snelheidsovertredingen was betrekkelijk laag: op de Zomerweg reden 5 van de 300 passanten te hard. Op de Koepoortwal werden geen snelheidsovertredingen waargenomen. Op de Zomerweg werden met behulp van de Lasergun 8 snelheidsovertreders gepakt. Daar werd ook de hoogst gemeten snelheid genoteerd: 105 km/u waar maximaal 60 is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Buschauffeur betrapt jongen (12) op graffiti

Publicatiedatum: 31-8-2006 12:01:12

Arnhem - Een Arnhemse buschauffeur heeft woensdagmiddag op de Middachtensingel een twaalfjarige jongen betrapt op graffiti en aan de politie overgedragen. De jongen zou rond kwart over één een bushalte beklad hebben met een viltstift. De chauffeur zag het gebeuren en vatte de knaap in de kraag. Gewaarschuwde agenten namen de jongen mee naar het politiebureau. De knaap bekende en is inmiddels aan zijn ouders overgedragen. De jongen hangt nu een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie zoekt getuigen ongeval Pleijweg

Publicatiedatum: 31-8-2006 12:00:43

Arnhem - De Arnhemse politie zoekt getuigen van een verkeersongeval afgelopen dinsdagavond op de Pleijweg. Een auto liep daarbij schade op, de andere partij is doorgereden. Bij de aanrijding raakte verder niemand gewond. Een 24-jarige automobilist uit Arnhem reed dinsdagavond omstreeks tien uur met zijn lichtblauwe Volvo S40 vanaf knooppunt Velperbroek richting Arnhem-Zuid. Ter hoogte van de afrit Huissen zou hij volgens zijn zeggen zijn gesneden door een andere automobilist. De Arnhemmer belandde daardoor tegen de vangrail en liep schade op. De onbekende automobilist reed door zonder zich bekend te maken. Aan de hand van getuigen hoopt de politie de onbekende automobilist op te kunnen sporen. Volgens de Arnhemmer zou het gaan om een donkerkleurige personenauto, gelijkend op een Opel Calibra. Getuigen, die meer informatie hebben of die iets van het ongeval hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie Arnhem-Zuid via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 31-8-2006 11:59:53

Arnhem - Een 21-jarige man uit Wolfheze zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden in verband met winkeldiefstal. De man werd woensdag door de Arnhemse politie aangehouden nadat hij was betrapt bij een zaak aan het Kleine Oord. Volgens een beveiliger had de Wolfhezenaar bier en frisdrank in een tas gestopt en was hij zonder af te rekenen naar buiten gelopen. Na ontdekking zette de Wolfhezenaar het op een lopen. De man werd echter door de beveiliger achterhaald en aan de politie overgedragen. Na verhoor is de Wolfhezenaar weer vrijgelaten. De man had bekend en kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---