Digitale Gemeente Houten

Oorkonde en roos in Houten

Ze wisten van niets: Marike de Jong, Jan Francken, Truus Vulto, Jos Wieman en Piet Uijttewaal. Ze waren zaterdag gewoon naar De Grote Geer gekomen om het jubileumfeest van hun Houtense Stichting Samen Verder (HSSV) te vieren. Net als alle andere leden. En een feest was het!
Halverwege de avond werd de muziek gestopt en werden de vijf genoemde leden naar voren geroepen. Vanaf het allereerste begin waren zij van de partij. Daarom werden zij in het zonnetje gezet en kregen ze een oorkonde uitgereikt.
Piet Uijttewaal kreeg zijn oorkonde en bracht hem meteen naar zijn moeder. Zij mocht er op letten. Die hang ik straks in mijn nieuwe huis, vertelde Piet. Twintig jaar geleden kwam hij bij de HSSV om te zwemmen en te gymmen. En dat doet hij nu nog steeds. Ik heb ook nog op voetballen gezeten bij Delta Sports, maar vorig jaar heb ik mijn enkelbanden gescheurd. Nou mag ik niet meer voetballen. Ook Truus Vulto kreeg een oorkonde. Zij is geen onbekende in zwembad De Wetering. Na het wekelijkse zwemuurtje ruimt zij met veel plezier alle kopjes op. Truus doet ook nog aan gym, maar daar wil ze van af. Ik wil op muziek, zingen met de geinclub in Utrecht en dat is ook op maandagavond. Straks ga ik hier ook zingen: De Vlieger van André Hazes. Dat lied heb ik in één dag uit mijn hoofd geleerd.