Ingezonden persbericht


Draadloze camera D-link biedt continue bewaking voor thuis en kantoor

Rotterdam, 31 augustus 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, lanceert een draadloze bewakingscamera voor privé- en kantoorgebruik: de DCS-2120. Deze IP-camera biedt krachtige bewaking. Gebruikers kunnen via een 3G mobiele telefoon of computer overal ter wereld draadloze verbinding met de camera maken en live videostreams bekijken.

De camera is een standalone-systeem met een eigen processor, een webserver, een lichtgevoelige lens, een digitale zoom (4x) en krachtige bewakingssoftware. Met de Snapshot-functie is het mogelijk rechtstreeks vanuit een webbrowser stilstaande beelden vast te leggen op de harde schijf. Door een lichtgevoeligheid van 0.5 lux kan de camera zelfs videobeelden vastleggen in ruimtes waar weinig licht aanwezig is.

"Het is nog nooit zo eenvoudig of goedkoop geweest om je huis of kantoor constant in de gaten te houden. Gebruikers kunnen hun huis of kantoor overal ter wereld flexibel en makkelijk real-time bewaken via 3G en breedbandtoegang", zegt Eric Marchal, District Manager Benelux.

De camera heeft een poort voor aansluiting op een 802.11g draadloos netwerk, waardoor beelden met een maximale snelheid van 54 Mbps kunnen worden verzonden. Daarnaast is de camera voorzien van een 10/100 Mbps Ethernet-poort voor een eenvoudige aansluiting op een Ethernet-netwerk of op het internet via een breedbandrouter. De DCS-2120 voldoet aan de Universal Plug-n-Play-specificatie en wordt automatisch herkend en toegevoegd aan het netwerk door computers met Windows XP/ME.

De bijgeleverde software maakt het mogelijk om op een computer beelden van maximaal 16 camera's te bekijken. Beelden kunnen handmatig of volgens een vooraf bepaald schema worden vastgelegd. Gebruikers kunnen bovendien instellen om automatisch een e-mail te ontvangen wanneer er zich iets vreemds voordoet. In plaats van continu te filmen, kan de camera ingesteld worden om enkel op te nemen wanneer er beweging wordt waargenomen.

Prijs en beschikbaarheid
De DCS-2120 is in de winkels beschikbaar voor een adviesprijs van ¤ 247,00 (excl. btw).

Functies en mogelijkheden

· Compact en slechts 185 gram

· Draadloze 802.11g bewakingscamera met 3G-ondersteuning
· Live videostreams bekijken op 3G mobiele telefoons
· Lokale toegang via Ethernet of 802.11g draadloos LAN
· Opname bij slechte belichting

· 4 x digitale zoom voor detailbeelden
· Gratis software voor gelijktijdig beheer van maximaal 16 camera's
· Opname activeren bij bewegingsdetectie of geplande opname
· Opname met hoge compressieverhouding
· Detectie van indringers met vastlegging van stilstaande beelden en waarschuwing via e-mail
· Microfoon met mogelijkheid om frequenties van 50 Hz tot 16000 Hz op te nemen
· Eenvoudige installatie met ondersteuning voor UPnP en DDNS, evenals configuratie via een webinterface.

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, testverzoeken of fotomateriaal: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel.: +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Norbert Daverveld
Tel.: +31 (0)10-282 14 45
E-mail: norbert.daverveld@dlink.nl
www.dlink.nl