Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden maakt WGA-verzekeringen gemakkelijk 31-08-2006
Nationale-Nederlanden speelt in op de ontwikkelingen rond WGA-verzekeringen en komt met een Eigen Beheer Daggeldverzekering (WGA-EBD). De WGA-EBD verzekering van Nationale-Nederlanden voldoet aan alle nieuwe wettelijke eisen en is eenvoudig aan te vragen via Mijn.NN.nl. Verder geldt: hoe efficiënter het verzuimbeleid, hoe scherper de premie! Bestaande WAO/WGA Eigenbeheer Daggeld relaties van Nationale-Nederlanden ontvangen een 10-jaars WGA EBD-dekking tegen gelijke premie. Voor hen gelden geen onverwachte aanpassingen. Relaties van Nationale-Nederlanden kunnen rekenen op uitgebreide en deskundige re-integratieondersteuning. Daarnaast vallen alle ziektegevallen die zijn ontstaan na de dag waarop de getekende offerte is ontvangen onder de dekking.
Het aanvragen van deze verzekering is eenvoudig. Op Mijn.NN.nl kan het intermediair snel en eenvoudig online premies en offertes aanvragen. De WGA-EBD verzekering bouwt voort op de op 16 augustus geïntroduceerde Ziekengeldverzekering van Nationale-Nederlanden. Het is het tweede inkomensproduct dat via Mijn.NN.nl wordt aangeboden. Dit past in de strategie van Nationale-Nederlanden om via ketenintegratie en straight through processing het verwerkingsproces snel, efficiënt en foutloos te laten verlopen. Gemak en snelheid voor het intermediair staan hierbij voorop.
Op 1 januari 2006 is de WIA in werking getreden. Het UWV verzorgt in principe de WGA-uitkering. Hiervoor betaalt de ondernemer een basis en een gedifferentieerde premie aan het UWV. Maar ondernemers kunnen er nu ook voor kiezen om, als eigenrisicodrager, de eerste 10 jaar van de WGA-uitkering te verzekeren bij Nationale-Nederlanden. De eigenrisicodrager betaalt dan geen gedifferentieerde premie meer aan het UWV. Zowel grote als kleine ondernemingen kunnen vanaf 1 januari 2007 eigenrisicodrager worden. Voorwaarde is wel dat uiterlijk 1 oktober 2006 door de werkgever een verzoek om uit te treden is ingediend bij de belastingdienst.