Gemeente Veere


Ondertekening intentieverklaring

Nieuwe bestemming Immanuelkerk Koudekerke

Op donderdag 31 augustus om 11.00 zijn in het gemeentehuis in Domburg de intentieverklaringen getekend tussen vertegenwoordigers van de gemeente Veere (wethouder Van Tatenhove), de Kinderopvang Walcheren en het schoolbestuur van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs in Veere en Noord-Beveland.

In deze verklaringen is vastgelegd dat het bestuur, de school en de kinderopvang gehuisvest worden in de voormalige Immanuelkerk aan de Tramstraat in Koudekerke.

Ondertekenen van intentieverklaring

Het gebouw van de voormalige Immanuelkerk is vorig jaar door de gemeente aangekocht, nadat het zijn functie als kerk had verloren.

De tegenover het kerkgebouw liggende basisschool `t Klinket heeft recht op uitbreiding met een aantal lokalen en het schoolbestuur zocht kantoorruimte, terwijl ook de peuterspeelzaal en de kinderopvang hun huidige accommodaties moeten verlaten.

Door aankoop en verbouw van het kerkgebouw kunnen al deze partijen samen onder één dak gehuisvest worden. In oktober start de verbouw van het complex tot een gebouw met schoollokalen, kantoorruimtes, een peuterspeelzaal en een ruimte voor buitenschoolse opvang.

Om voldoende ruimte te creëren wordt er een verdiepingsvloer in het gebouw aangebracht.

De geplande oplevering is in de zomer van 2007.