1e persbericht van donderdag 31 augustus 2006

Eindhoven, 31-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van aanrijding

Op de kruising Boschdijk Wenkenbachstraat is dinsdag rond 12.30 uur een 27-jarige vrouw uit Eindhoven aangereden door een witte bestelbus. De vrouw reed met haar scooter over de Boschdijk in de richting van het centrum toen ze plotseling werd aangereden door de bestelbus en viel. De bestuurder van de bestelbus en zijn passagier zijn na de aanrijding doorgereden. Toen de vrouw op de weg lag zag ze een donkerblauwe BMW afremmen, om haar heen rijden en vervolgens doorrijden. De vrouw is voor behandeling aan haar verwondingen naar de eerste hulp in het ziekenhuis gegaan. Ze liep twee gekneusde knieën op. De bestuurder van de bestelbus was een blanke man met blonde haren. Hij droeg een witte pet. De passagier had een licht getinte huidskleur en droeg een bruin T-shirt. De politie is op zoek naar de bestuurder en de passagier van de witte bestelbus, de bestuurder van de blauwe BMW en naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Woensel Zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Getuigen houden betrapte inbreker aan

Op de Tongelresestraat is woensdag rond middernacht een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen zagen de verdachte samen met een andere man een ruit van een winkel aan de Tongelresestraat ingooien. Toen de verdachten wegrenden zijn de getuigen achter hen aan gegaan. De 25-jarige verdachte werd in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De tweede verdachte zag kans te ontsnappen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden

In een flatgebouw aan de Boschdijk is woensdag rond 22.20 uur een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een bovenlicht van de flatwoning van zijn broer hebben vernield. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Scooterrijdster gewond na botsing met auto

Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond er een ongeval plaats tussen een scooterrijdster en een automobiliste. Beiden reden over de Hoogstraat, komende uit de richting van de Baarstraat en rijdend richting de Boutenslaan. Op een gegeven moment wilde de 36-jarige Veldhovense automobiliste rechtsaf een parkeerterrein oprijden. Ze zag daarbij de 29-jarige Eindhovense scooterrijdster over het hoofd. Bij de botsing liep ze een hersenschudding op en kneusde daarbij haar knie. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Veldhoven.

Eindhoven: Politie houdt spugende winkeldief aan

Een winkeldief die woensdagmiddag om een trui stal uit een kledingzaak op de Demer, werd kort hierna om 16.35 uur door de politie aangehouden. De stadswacht zag kans de dief op aangeven van het winkelpersoneel staande te houden. De man schold de stadswachten uit en spuugde naar hen. Even later arriveerde de politie en kon de man inrekenen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt dronken lastpak aan

Een 47-jarige Eindhovense dronkaard is woensdagavond omstreeks 19.45 uur op Geert Grootestraat door de politie aangehouden. Hij viel passanten lastig door hen hinderlijk te benaderen en ging in andermans tuin liggen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietser aangehouden

Een 28-jarige fietser uit Valkenswaard is donderdag om 0.45 uur door de politie aangehouden langs de spoorbaan, ter hoogte van de Groenewoudseweg. De politie wilde hem controleren omdat hij zijn fietsverlichting niet aan had. Hij probeerde daarop te ontkomen door de bosjes langs het spoor in te vluchten. Hier werd hij even later aangetroffen. De man kon zich niet legitimeren en is daarop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Elsendorp: Woninginbraak

Donderdagochtend omstreeks 5.00 uur werd een bewoner van een woning aan de Zeelandsedijk wakker van gestommel beneden. Toen hij ging kijken zag hij niemand meer. Weggenomen zijn portemonnees met bankpasje, creditcards en zes sloffen sigaretten. Aan de achterzijde van de woning was het raamkozijn opengebroken.