Gemeente Cromstrijen


31-08-2006

Kernkaart werk en bijstand 2005

De Wet werk en bijstand (WWB) biedt gemeenten de mogelijkheid om eigen beleid te ontwikkelen op het terrein van reïntegratie en bijstandsuitkeringen. Het is de gemeenteraad die de hoofdlijnen van het gemeentelijk beleid in een beleidskader vastlegt en daarbinnen de prioriteiten bepaalt. Vervolgens controleert de gemeenteraad of het gemeentebestuur dit beleid in de praktijk goed uitvoert. Om deze nieuwe belangrijke rol van de gemeenteraden te ondersteunen publiceert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid per gemeente een jaarlijks overzicht van de bereikte resultaten.

De Kernkaart bevat een groep indicatoren verdeeld over zeven thema's die in samenhang met elkaar een beknopt beeld geven van de belangrijkste resultaten van de uitvoering van de WWB. Deze indicatoren hebben betrekking op het jaar 2005. Het is mogelijk om de cijfers van verschillende gemeenten met elkaar te vergelijken. Tevens is het mogelijk de resultaten in 2005 van een gemeente te vergelijken met de resultaten in 2004.

Voor wie is de Kernkaart?
Niet alleen de gemeenteraden hebben baat bij een jaarlijks overzicht van de belangrijkste resultaten van de uitvoering van de WWB. Ook het college van Burgemeester en Wethouders en gemeenteambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het beleid, kunnen er hun voordeel mee doen. De kernkaart is openbaar en is mede bedoeld als informatiebron voor (vertegenwoordigers van) de cliënten van de Gemeentelijke Sociale Dienst en overige geïnteresseerde inwoners. Ook cliëntenraden hebben voldoende informatie nodig om hun signalerende rol te kunnen vervullen.

De Kernkaart werk en bijstand 2005 kunt u vinden op de internetsite van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.