Pleon


Studenten TU Eindhoven ontvangen nieuwe studiegenoot

Eerstejaars krijgen Lenovo notebooks uitgereikt

Foto's:

Amsterdam, 31 augustus - Vandaag worden 1386 Lenovo notebooks uitgereikt aan eerstejaars studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Bij inschrijving ontvangen zij een Lenovo notebook, de ThinkPad T60. Het gebruik van notebooks is volledig geïntegreerd in het onderwijsconcept van de TU/e. Computerfabrikant Lenovo ondersteunt de TU/e hierbij door levering van kwalitatief hoogstaande pc's tegen gereduceerd tarief.

De helft van de kosten van de pc's wordt door de TU/e gesubsidieerd, de andere helft betaalt de student zelf (via een renteloze lening of eenmalige overschrijving). Indien de student langer dan drie jaar aan de TU/e studeert wordt de subsidie een gift, maar indien hij of zij vroegtijdig met de studie stopt, wordt er naar rato een terugbetaling gevraagd.

De Lenovo notebooks zijn zorgvuldig door de TU Eindhoven geselecteerd. Dennis Raijmakers, coördinator services van de TU/e: "Wij hebben bij de selectie gelet op: algemene-, grafische- en mechanische performance. Onze keuze viel hierbij op de Lenovo notebook. Deze notebook is geschikt bevonden voor gebruik tijdens de zwaarste opleidingen."

Lenovo partner SCC verzorgt alle diensten op het gebied van de notebooks. Medewerkers van SCC worden fulltime ingezet in het Notebook Service Centrum op het terrein van de universiteit voor het onderhoud aan de notebooks. De logistieke uitvoering en imaging vindt plaats bij SCC in Bodegraven. "Wij zullen er tevens voor zorgen dat alle 1386 volledig geconfigureerde notebooks in één middag aan de eerstejaars studenten worden uitgereikt vandaag", aldus Marcel de Koning, Account Manager bij SCC.

Lenovo draagt met haar technologie van harte bij aan dit soort activiteiten. Hans van den Broek, General Manager bij Lenovo: "Lenovo wil haar innovatieve ontwikkelingen delen met zoveel mogelijk mensen. Door dit initiatief kunnen wij studenten voorzien van de laatste technologieën om ze te ondersteunen tijdens hun studie." De T60 notebook won eerder deze maand van het blad WinMag de titel "Editors Choice" met een score van 5 uit 5 sterren in een test waarbij de notebook met concurrerende modellen vergeleken werd. Aldus de redactie: "T60 lijkt wel van graniet, zo stevig voelt het chassis. Het toetsenbord is rock-solid, de behuizing spatwaterdicht en zelfs de kleinste schakelaars voelen betrouwbaar en schakelen resoluut. Dit is simpelweg de stevigste notebook die we ooit in handen hebben gehad." 148bc29.jpg

Over Lenovo Group Ltd.
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) stelt zich ten doel de meest innovatieve personal computers ter wereld te bouwen. Het bedrijfsmodel van Lenovo is gebaseerd op innovatie, operationele efficiency en klantentevredenheid, alsmede een nadruk op investeringen in opkomende markten. Het bedrijf, dat is voortgekomen uit de overname van de voormalige IBM Personal Computing Division door Lenovo Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen, fabriceren en wereldwijd op de markt brengen van betrouwbare, hoogwaardige, veilige en gebruikersvriendelijke technologische producten en diensten. Lenovo heeft grote researchcentra in Yamato (Japan), Beijing, Shanghai en Shenzhen (China) en Raleigh (North Carolina). Ga voor meer informatie over Lenovo naar www.lenovo.com.