Ingezonden persbericht


Persbericht

Radkersburger kiest voor nieuwe NX CAM Express van UGS

~ Sterke NC-programmering en CAD-integratie doorslaggevend ~

s-Hertogenbosch, 31 augustus 2006 Radkersburger Metallwarenfabrik, een Oostenrijkse producent van matrijzen, heeft gekozen om NX" CAM Express-software van UGS te gebruiken bij de productie van hun diepgetrokken matrijzen.

Radkersburger Metallwarenfabrik maakt al gebruik van Solid Edge®. Met de inzet van NX CAM Express wordt het mogelijk om CAD-geometrie te integreren met het walsen van metaal. Solid Edge is UGS toonaangevende 3D computergestuurde-ontwerpoplossing en vormt de basis van de CAD-component van de Velocity Series"-portfolio van UGS. Dit is het eerste voorgeconfigureerde portfolio voor het PLM middensegment en bestaat uit software voor digitaal productontwerp, analyse, productie en datamanagement. NX CAM Express, een Numerical Control (NC) programmeerapplicatie, is nu ook toegevoegd aan de Velocity Series.

Momenteel ontwikkelt de contractuele productie op het gebied van plaatmetaal zich goed, maar we staan onder grote druk om de kosten terug te brengen in deze concurrerende markt , aldus Gregor Merlini, management assistent bij Radkersburger Metallwarenfabrik. We hebben voor NX CAM Express gekozen om efficiënter en kosteffectiever te werk te gaan en om minder afhankelijk te zijn van toeleveranciers.

NX CAM Express past uitstekend bij de behoeften van Radkersburger Metallwarenfabrik , aldus Vynce Paradise, directeur NX CAM bij UGS. Als leverancier van eind- en halffabrikaten zal Radkersburger op het gebied van productiviteit en time-to-market aan efficiency winnen dankzij de verregaande CAM-mogelijkheden van NX CAM Express voor het programmeren van de nieuwste en meest geavanceerde machinewerktuigen. Verder is het product gemakkelijk te installeren en gebruiken, waardoor een snelle implementatie is gegarandeerd.

(258 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Radkersburger
Al ruim vijftig jaar beschikt Radkersburger over de ervaring en technische bekwaamheid om de meest uitdagende, complexe en gevoelige projecten goed af te sluiten. De belangrijkste vaardigheden van het bedrijf lopen uiteen van het vormen van metaal, waaronder dieptrekken en hydro-mechanisch dieptrekken, tot extra werkzaamheden als buigen, schuren, lassen en het samenstellen van complete structurele componenten en assembleren. Dankzij onze vaardigheden en kennis zijn we de ideale leverancier van eind- en halffabrikaten voor onze klanten.

De klanten van Radkersburger zijn gevestigd in heel Europa en zijn werkzaam op diverse gebieden als de automotive-industrie, lucht- en ruimtevaartindustrie, de voedingsindustrie en de medische industrie. Radkersburger Metallwarenfabrik biedt klanten oplossingen op maat en begeleidt ze van begin tot eind met het oog de hoogst mogelijke standaarden. Meer informatie over Radkersburger kunt u vinden op de website: www.radkersburger.at.

Over UGS
UGS is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM). Wereldwijd heeft het bedrijf al bijna 4 miljoen werkplekken en 46.000 klanten. De visie van UGS is het ondersteunen van al zijn klanten om oplossingen en diensten aan te dragen bij het opzetten van wereldwijde innovatienetwerken. Hierdoor kunnen deze bedrijven beter anticiperen op snelle veranderingen en uitdagingen binnen de huidige wereldeconomie.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Plano, Texas, USA. Het Benelux-kantoor bevindt zich in Den Bosch. Meer informatie over UGS kunt u vinden op de website: www.ugsplm.nl

Note: UGS, NX and Transforming the process of innovation are trademarks or registered trademarks of UGS Corp. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other trademarks, registered trademarks or service marks belong to their respective holders.

Voor meer informatie over UGS kunt u contact opnemen met Simone Versleijen van UGS: Tel: + 31 (0)73 680 2500
E-mail: versleij@ugs.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0)40 235 4600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com