Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Kop staart botsing                              |
Op woensdag (30/8) vond er op de Den Elterweg rond 17.00 uur een kop staart botsing plaats waar 3 auto's bij betrokken waren.

De bestuurster van de middelste auto, een 49-jarige vrouw uit Gorssel klaagde over misselijkheid en had last van haar nek. Zij is door de inmiddels ter plaatse gekomen ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw kon later op de dag weer naar huis. De achterste auto, bestuurd door een 65-jarige man uit Amstelveen, was dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept. De voorste auto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Wierden. De brandweer was ter plaatse om het wegdek schoon te maken. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

|     |Twello - Navigatiesysteem gestolen                        |
In de nacht van woensdag op donderdag (30-31/08) is uit een bestelauto, die geparkeerd stond aan de Rijksstraatweg, een navigatie systeem gestolen.

De auto stond geparkeerd op de oprit van het huis van de eigenaar, een 42-jarige man uit Twello. Er werd toegang tot de bus verschaft door een ruit in te slaan. De politie onderzoekt de zaak.

|     |Warnsveld - Inbraak in bedrijfspand                       |
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Lage weide.

Tussen dinsdag (29/8) 17.00 uur en woensdag (30/8) 09.00 uur is er ingebroken in genoemd bedrijf en een computer ontvreemd.Er werd een raam ingegooid en vervolgens werd de computer ontkoppeld en meegenomen.

|     |Voorst - Supermarkt bestolen van geldlades                |
Op donderdag (31/8) rond 04.30 uur ingebroken in een supermarkt aan Schoolstraat en een aantal geldlades ontvreemd.

Er werd onder andere een toegangsdeur geforceerd, waardoor de daders vermoedelijk zijn binnengekomen en hebben een viertal geldlades meegenomen. De waarde is nog onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Twello - Aloholcontroles tijdens Klompenfeest             |
De politie houdt vrijdagavond en in de nachtelijke uren (1 op 2 september) een alcoholcontrole in en rond Twello. De controle valt samen met het Klompenfeest. Extra surveillances worden ingezet om bestuurders te controleren op het rijden onder invloed van alcohol. Aan de controle wordt naast agenten van het team Voorst ook meegewerkt door het Regionale Team Verkeershandhaving.

Wie is de Bob De ervaring van de politie in voorgaande jaren is, dat er ondanks de bekende risico's toch nog mensen zijn die na een gezellig bezoek aan het Klompenfeest met alcohol op achter het stuur stappen. Juist doordat er op zo'n moment meer fietsers, voetgangers en automobilisten zijn levert dit extra risico's op. De politie adviseert uitgaand publiek dan ook om afspraken te maken wie "BOB" is. Uit recente cijfers blijkt dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers is gedaald, mede dankzij de controles op snelheid, autogordel en alcohol. Uiteraard ziet de politie liever dat mensen niet met alcohol op achter het stuur stappen. Vandaar de aankondiging van deze verscherpte controle.


---


---


---

---- --

|     |Extra toezicht tijdens maïscampagne                       |
De politie Brummen/ Eerbeek gaat extra toezicht houden op landbouwvoertuigen tijdens de zogenaamde maïscampagne. Daarbij gaat het niet alleen om het rijgedrag, zoals snelheid, maar ook om de technische eisen als verlichting en belading. Daarnaast betrekt de politie de scholen bij het project in het kader van preventie en verkeersveiligheid.

MIddels een brief worden de loonbedrijven over de actie van de politie geïnformeerd. Ook de basisscholen van Brummen en Eerbeek zijn bij dit project betrokken. Kinderen zijn in het verkeer soms onvoorspelbaar en zo'n grote landbouwmachine vraagt alle aandacht van de bestuurder. Beiden maken gebruik van dezelfde binnenwegen en zullen dus rekening met elkaar moeten houden. Voor de politie reden om al op voorhand de loonbedrijven en scholen middels een brief hierop te attenderen. Een poster zal op alle scholen worden opgehangen om de jeugd op de gevaren attent te maken.

Naast snelheidscontroles zijn er ook controles op de technische aspecten (verlichting, belading) en op de regels ten aanzien van het schoonmaken van de weg.

Tegelijk doet de politie ook een beroep op alle weggebruikers om in de periode van de maïscampagne rekening met elkaar te houden en daar waar nodig snelheid en rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden.

Ook andere politieteams met een groot buitengebied (Lochem, Voorst en anderen ) besteden aandacht aan de verkeersveiligheid tijdens de maïscampagne. Dit toezicht wordt tijdens de reguliere surveillances uitgevoerd.

Einde bericht.
---


---


---

---- --