Ingezonden persbericht


Serious Talent presenteert 4 bands op 3FM

Eerste selectie met airplay op 3FM

DIVE, Cloudmachine, Engel & Daniel en Parachute zijn de eerste 4 bands die hun inzending als Serious Talent deze week beloond zien met uitzending op 3FM. In "That's Live" van Eric Corton beleeft Cloudmachine aanstaande zaterdag de première als Serious Talent.

"Airplay op 3FM is voor Cloudmachine van grote waarde en héél spannend. En dat precies in de week dat we in Paradiso staan! ", zegt Ruud Houweling, oprichter van Cloudmachine.

3FM Serious Radio riep 10 maart jl. alle getalenteerde onbekende bands en artiesten in Nederland op een kwalitatief visitekaartje af te geven. Via 3FM Serious Talent kunnen beginnende bands en artiesten demo's uploaden naar serioustalent.nl. De demo's worden beoordeeld door de 3FM muziekredactie en wanneer de inzending 3FM geluid brengt, is de weg vrij naar de playlist van het online radiostation op SeriousTalent.nl en kans op 3FM airplay.

Vanuit de playlist op de site kiezen muziekredactie én luisteraars van 3FM uiteindelijk de beste demo's. De eerste vier zijn nu geselecteerd. De kick-off is zaterdag voor Cloudmachine. De andere bands zullen gedurende de week te horen zijn, dagelijks tussen 19.00 en 01.00 en in het weekend tussen 18.00 en 20.00 uur op de zender die aan de wieg heeft gestaan van veel Nederlandse bands en artiesten.

Zendercoördinator Florent Luyckx: "We zijn verrast door de hoeveelheid inzendingen. We willen ons voor Nederlands talent ook buiten het aanbod van de muziekindustrie kunnen oriënteren. Dat doel wordt met Serious Talent bereikt." Serious Talent blijft actueel. "We hopen dat bands hun demo's blijven uploaden want 3FM is continu op zoek naar goede muziek", aldus Luyckx. Als band heb je dus geen grote platenmaatschappij nodig om door te breken op 3FM.

Bio's. agenda's en muziek van Cloudmachine, DIVE, Engel & Daniel en Parachute, zijn te vinden op www.serioustalent.nl.

3FM Serious Talent is powered by Ongekend Talent (NCRV)