Top 3 preventietips bekend

Campagne Op vakantie? Doe alsof je thuis bent! levert vele tips op

Hollands Midden, 01-09-2006 o De politie vraagt vakantiegangers voorzorgsmaatregelen te treffen om inbraak te voorkomen. Politie Hollands Midden heeft begin augustus aan inwoners van de regio gevraagd om hun inventieve oplossingen. Deze oproep heeft vele tips opgeleverd. Maar misschien heeft u als inwoner van de regio een veel beter idee om het probleem op te lossen en brengt u dit al jaren in de praktijk. Of heeft u een heel ander idee ter voorkoming van inbraken? Wij waren benieuwd naar uw inventieve oplossingen. Vijftien personen mailde ons waarna wij een top 3 hebben vastgesteld.
---

De top 3 van tips: 1. Bevestig tijdens of rondom de vakantie een nee-nee sticker op de brievenbus, verkrijgbaar bij elke gemeente. 2. Als je normaal een auto op je oprit hebt staan: vraag of anderen hun auto tijdens jouw vakantie op de oprit willen plaatsen. 3. Als je een draadloze deurbel hebt, laat dan je buren deze bel beantwoorden.
---

De inzenders van deze drie tips hebben allemaal een attentie ontvangen.

Maatregelen die je zelf kan nemen Als je op vakantie bent, kun je een aantal maatregelen nemen om je huis toch bewoonbaar te laten lijken. Een daarvan is het gebruik van een tijdschakelaar. Daarnaast kunnen vakantiegangers bij Politie Hollands Midden opgeven wanneer ze op vakantie zijn, zodat de politie een extra oogje in het zeil kan houden op het leegstaande huis. Tijdens de controles is echter gebleken dat soms al aan de postbus te zien is of er iemand thuis is.

Campagne: Op vakantie? Doe alsof je thuis bent! Politie Hollands Midden heeft begin augustus een korte campagne gevoerd om zowel vakantiegangers als postbezorgers bewust te maken van de aantrekkingskracht van volle brievenbussen voor inbrekers. Aanleiding van de campagne was een tip van een oplettende vakantieganger in onze regio. Hem viel het op dat hij al lopend door de regio veel volle brievenbussen zag; iets wat inbrekers zeker zal opvallen. De campagne was het vervolg op het vakantiekaartenproject dat de politie voorafgaand aan de zomervakantie uitvoert.