Gemeente Abcoude


Voorrangsregel woningzoekenden Baambrugge verlengd

Op 2 juni 2006 hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Abcoude een aanvraag ingediend bij Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht voor het verlengen van de voorrangsregel voor lokale woningzoekenden voor woningen tot de huur- en koopprijsgrens voor de kleine kern Baambrugge.

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben aan de gemeente Abcoude toestemming verleend om voor de kleine kern Baambrugge per 17 augustus 2006 een voorrangsregel voor lokale woningzoekenden toe te passen. Deze toestemming geldt voor twee jaar, of tot er nieuw beleid is dat betrekking heeft op een voorrangsregel. De voorrangsregel is gebaseerd op de Huisvestingswet, artikel 13b, lid 2 en de Beleidsregels Huisvestingswet provincie Utrecht 2004 en geldt voor woningen tot de huur en koopprijsgrens.

Reden voor het verlenen van de toestemming zijn: de aanvraag past in het beleid. Baambrugge is een zogeheten kleine kern; een dorp met minder dan 2000 inwoners. En de lokale woningmarkt wordt niet volledig afgesloten aangezien het om een voorrangsregel gaat.
---

31 augustus 2006
WetWijzer
Taxatieverslagen