Persberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 31-08-2006

Woninginbrekers actief

Cuijk Woninginbrekers zijn in de nacht van woensdag op donderdag actief geweest in Cuijk. Op het nagelkruid werden twee woningen bezocht, waarbij uit één woning daadwerkelijk geld werd buit gemaakt. Ook op de Hondsroos werden vier woningen bezocht. Bij twee woningen bleef het bij een poging. Bij de andere twee werd eveneens geld buit gemaakt. De politie doet een sporenonderzoek.

Aanrijding

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen zijn bij een aanrijding op Treurenburg twee automobilisten gewond geraakt. Een 44-jarige Bossche automobilist reed vanaf de Hambakenweg en wilde enkele autos op Treurenburg inhalen. De eerste lukt hem, de twee echter niet meer omdat hij al over het verdrijvingvlak heen was. Daardoor kwam hij op de weghelft voor tegmoetkomend verkeer terecht en kwam hij in botsing met een auto bestuurd door een 42-jarige automobiliste uit Velddriel. Ze raakte beide gewond. De Bosschenaar aan zijn hand, de vrouw uit Velddriel aan haar schouder. Haar 14-jarige zoon die bij haar in de auto zat, kwam met de schrik vrij.

Winkeldief betrapt

Sint Michielsgestel De politie heeft donderdagmiddag een 28-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden in een winkel aan het Maaskantje in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht meerdere levensmiddelen meegenomen te hebben zonder die te betalen. Medewerkers van de winkel droegen de man over aan de politie. Die maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij aanrijding

s-Hertogenbosch Bij een aanrijding op de Zuid Willemsvaart is woensdagmiddag een 24-jarige inwoner van s-Hertogenbosch gewond geraakt. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk, maar er heeft zich een aanrijding voorgedaan tussen het slachtoffer die op de fiets was en een bedrijfsbus, bestuur door een 24-jarige inwoner van Nieuwegein. Het slachtoffer kwam door de aanrijding ten val, ter hoogte van het Jeroen Bosch ziekenhuis. Medewerkers van het ziekenhuis ontfermde zich direct over het slachtoffer en zorgde ervoor dat het slachtoffer direct naar de eerste hulp kon worden gebracht. Vermoedelijk heeft hij een schedelbasisfractuur.

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Boxmeer De politie heeft dankzij een oplettende fietser twee fietsendieven op heterdaad aan kunnen houden. De man, een 49-jarige inwoner van Boxmeer, zag dat twee knapen fietsen met zijn fiets. Hij had deze net gestald aan de Steenstraat in Boxmeer. Hij waarschuwde de politie en gaf aan dat hij zag dat de fietsendieven naar het station gingen. Daar kon de politie de twee Nijmegenaren, 27 en 29 jaar oud, aanhouden. Zij waren in het bezit van de fiets en hadden het slot vernield. Ze zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Huiselijk geweld

Beers De politie heeft woensdagavond een 33-jarige inwoner van Linden aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou zijn 32-jarige ex-vriendin, woonachtig in Beers die avond mishandeld hebben en haar fiets hebben weggenomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor inbraak

Oploo De politie heeft woensdagavond een 20-jarige inwoner van Oploo aangehouden op de Gemertseweg in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht die avond ingebroken te hebben in een woning aan die straat. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

s-Hertogenbosch De politie heeft dankzij een oplettende burger woensdagavond een 17 en een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op de Van Berckelstraat in hun woonplaats. De getuige zag dat er ingebroken werd in een auto, die geparkeerd stond aan de Hinthamerstraat en waarschuwde de politie. Die kon dankzij het duidelijke signalement de verdachten even verderop aanhouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Aangehouden na vernieling

Uden De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee inwoners van Oss aangehouden in hun woning. De mannen van 18 en 21 jaar worden ervan verdacht rond middernacht de ruiten te hebben vernield van een drietal autos en een woning op de Schepenhoek in Uden. Opmerkzame bewoners van die straat informeerden de politie die direct ter plaatse ging. Onderzoek leidde naar de mannen, die na hun aanhouding zijn ingesloten.

Te diep in het glaasje

Cuijk Op de Hapsebaan in Cuijk betrapte de politie woensdagavond een 48-jarige inwoner uit Wanrooij op rijden onder invloed. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Bernheze Op de Kanaaldijk-Noord in Heeswijk-Dinther heeft de politie rond middernacht een 24-jarige inwoner van Schijndel betrapt op rijden onder invloed. De man is heengezonden met een proces verbaal en rijverbod.

's-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag stuitten agenten tijdens hun surveillance op de Zuiderparkweg op een 48-jarige Bosschenaar die onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs een auto bestuurde. De man is aangehouden en ingesloten.

Aangehouden voor niet tonen van ID

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond een 15-jarige Bosschenaar aangehouden op de Johan van de Veldestraat in zijn woonplaats. De politie kreeg de melding dat twee personen op een brommer zich verdacht gedroegen in die straat. Toen de politie poolshoogte ging nemen, stapte de 15-jarige Bosschenaar als passagier van de brommer af. De bestuurder ging er van door. De 15-jarige bleek geen ID-bewijs bij zich te hebben en werd daarom aangehouden en ter vaststelling van zijn identiteit meegenomen naar het bureau. Nadat vrienden zijn ID-bewijs hadden afgegeven kon de jongen met een proces-verbaal naar huis.

In bezit van vermoedelijk gestolen laptop
s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op de Geldersedam in zijn woonplaats. De politie had zojuist een melding gekregen van een auto-inbraak in het Gheert van Calcarplein in s-Hertogenbosch. De politie controleerde vervolgens op de Geldersedam een auto, waarin een persoon zat die mogelijk voldeed aan het signalement. In de auto trof de politie een laptop. De aangehouden verdachte gaf aan dat de laptop van hem was, echter hij kon een aantal belangrijke kenmerken niet noemen. De politie vermoedde dat de laptop weggenomen was en heeft de man aangehouden voor verder onderzoek. Hij verzette zich hevig bij de aanhouding en werd daarom met handboeien naar het politiebureau gebracht. Daar is hij in verzekering gesteld voor nader onderzoek.