SKON Kinderopvang versterkt positie met NAVITAS Capital

Skon kinderopvang

P E R S B E R I C H T ALGEMEEN

SKON Kinderopvang versterkt positie met NAVITAS Capital

Utrecht, 31 augustus 2006 - Stichting Kinderopvang Nederland (SKON) zal worden omgezet in de besloten vennootschap SKON Kinderopvang BV waarin behalve de directie ook investeringsmaatschappij NAVITAS Capital participeert. SKON Kinderopvang is met ruim 100 vestigingen en 1100 medewerkers een van de grootste landelijke aanbieders in de kinderopvang. NAVITAS Capital beschouwt kinderopvang als een maatschappelijk zeer belangrijke bedrijfstak en ziet SKON als een bewezen succesvolle onderneming waarin voor een langere periode duurzaam kan worden geïnvesteerd.

SKON Kinderopvang heeft een periode van aanhoudende groei achter de rug en wil de opgaande lijn doortrekken. Directievoorzitter Pico Kuiper: 'We hebben een stevige marktpositie verworven en zijn daardoor betaalbaar en kwalitatief goed gebleven. Het cijfer voor klanttevredenheid ligt bij ons gemiddeld op ruim een 8. De betrokkenheid van NAVITAS Capital maakt het mogelijk om ons bedrijf met behoud van een goede prijs/kwaliteit-verhouding verder te versterken.' De dienstverlening aan de klanten en de arbeidsvoorwaarden van het personeel veranderen niet. Dat geldt ook voor de bedrijfsvoering, die voorziet in een flinke mate van autonomie voor de vestigingen.

NAVITAS Capital is de investeringsmaatschappij van de textielfamilie Zeeman en richt zich op Nederlandse bedrijven met een uitstekende marktpositie die in staat zijn om op een verantwoorde manier groei te realiseren.'SKON Kinderopvang kan een leidende rol spelen in de consolidatie van de sector kinderopvang. Wij zijn graag bereid om de ambities van SKON en haar ondernemend management te ondersteunen', zegt directeur Cees Janssen van NAVITAS Capital.

Te verwachten valt dat het marktaandeel van SKON Kinderopvang de komende tijd door middel van acquisitie(s) wordt vergroot. De ondernemingsraad en vakbond De Unie zijn over de gang van zaken geïnformeerd en hebben er mee ingestemd.