Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Extra toezicht tijdens maïscampagne

Brummen/Eerbeek, 31-08-2006 o De politie Brummen/ Eerbeek gaat extra toezicht houden op landbouwvoertuigen tijdens de zogenaamde maïscampagne. Daarbij gaat het niet alleen om het rijgedrag, zoals snelheid, maar ook om de technische eisen als verlichting en belading. Daarnaast betrekt de politie de scholen bij het project in het kader van preventie en verkeersveiligheid.

MIddels een brief worden de loonbedrijven over de actie van de politie geïnformeerd. Ook de basisscholen van Brummen en Eerbeek zijn bij dit project betrokken. Kinderen zijn in het verkeer soms onvoorspelbaar en zon grote landbouwmachine vraagt alle aandacht van de bestuurder. Beiden maken gebruik van dezelfde binnenwegen en zullen dus rekening met elkaar moeten houden. Voor de politie reden om al op voorhand de loonbedrijven en scholen middels een brief hierop te attenderen. Een poster zal op alle scholen worden opgehangen om de jeugd op de gevaren attent te maken.

Naast snelheidscontroles zijn er ook controles op de technische aspecten (verlichting, belading) en op de regels ten aanzien van het schoonmaken van de weg.

Tegelijk doet de politie ook een beroep op alle weggebruikers om in de periode van de maïscampagne rekening met elkaar te houden en daar waar nodig snelheid en rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden.

Ook andere politieteams met een groot buitengebied (Lochem, Voorst en anderen ) besteden aandacht aan de verkeersveiligheid tijdens de maïscampagne. Dit toezicht wordt tijdens de reguliere surveillances uitgevoerd.