Ingezonden persbericht


Nederlandse versie van FileMaker Pro 8.5 beschikbaar Nieuwe versie integreert 'live' webinformatie

De Nederlandse versie van FileMaker Pro 8.5 is met ingang van vandaag beschikbaar. Deze nieuwe versie van FileMaker´s databasesoftware is de eerste desktopdatabase met een geïntegreerde browser die 'live' webinformatie in de databaserecords presenteert.

Nieuwe kenmerken bieden webintegratie en productiviteitsverbetering FileMaker Web Viewer Control - Met dit nieuwe opmaakobject is het eenvoudig gegevens van webpagina's in de database te presenteren, naast de databasegegevens. De verbinding is eenvoudig te maken door het webadres in te vullen of door een veld te laten verwijzen naar het webadres. Gebruikers kunnen zo ook links ontwikkelen waarmee de betreffende website wordt doorzocht met behulp van gegevens uit de database. FileMaker Pro 8.5 bevat standaard al verwijzingen naar de populairste websites, zoals Wikipedia, zodat gebruikers eenvoudig websites kunnen toevoegen aan hun FileMaker Pro 8.5-bestanden. FileMaker Pro 8.5 biedt een geïntegreerde 'Web Viewer Sample Database' die laat zien hoe de mogelijkheden goed kunnen worden benut. In de 'Web Viewer Gallery' kunnen gebruikers zich makkelijk methoden aanleren om de Web Viewer te integreren in hun eigen toepassingen op basis van voorbeelden die door FileMaker en door FileMaker-partners zijn gemaakt (zie: http://www.spinsix.net/spinsix/20060621_fmk_webviewer/). Web Viewer ondersteunt alle webformaten, zoals HTML, PDF, QuickTime, Java applets, Flash, SVG charts, PHP charting classes, Fillable forms en Word- of Excel-bestanden (op Windows-platform).

Universal Application - Alle nieuwe FileMaker 8.5-producten ondersteunen standaard de volgende generatie Intel-gebaseerde Macs, maar ook de bestaande Power PC's. 'Intel' levert een snellere prestatie op van FileMaker Pro 8.5 tot maar liefst 91% en een snellere prestatie van FileMaker Server 8.0v4 tot 116% op ten opzichte van Mac PowerPC's.

FileMaker Kennis Centrum: Alleen in FileMaker Pro 8.5 is het FileMaker Kennis Centrum beschikbaar. Dit is een handige manier om in eigen tempo FileMaker te leren kennen. Het FileMaker Kennis Centrum bevat onder andere gratis videodemonstraties, 'hoe te' beschrijvingen en toegang tot andere kennisbronnen.

Nieuwe objectfuncties en scripts: Ontwikkelaars kunnen meer intuïtatieve oplossingen ontwikkelen met kenmerken als , 'Layout Object Names', 'Go to Object scriptstappen', 'Layout Object calculations', 'Set Web Viewer scriptstappen' en 'List function'.

Prijs en beschikbaarheid
De Nederlandse versie is per direct beschikbaar. Upgraden naar FileMaker Pro 8.5 kost ¤ 199,00. Gebruikers van FileMaker Pro 8.0 krijgen op dat bedrag een korting van ¤ 100,00. Upgraden naar FileMaker Pro 8.5 Advanced kost ¤ 299,00. Gebruikers van FileMaker Pro 8.0 en FileMaker Pro 8.0 Advanced profiteren daarbij eveneens van een korting van ¤ 100,00.

FileMaker Server 8- en FileMaker Server 8 Advanced-gebruikers kunnen voor ¤ 49,00 Universal cd's ontvangen die Intel-gebaseerde Macs ondersteunen. De cd's zijn in het Engels beschikbaar en kunnen via FileMaker's klantenservice worden besteld. Een formulier is beschikbaar op FileMaker's website: http://www.filemaker.nl/support/downloads/index.html.

Nieuwe gebruikers kunnen FileMaker Pro 8.5 voor ¤ 349,00 en FileMaker Pro 8.5 Advanced voor ¤ 499,00 aanschaffen. FileMaker Server 8 heeft een adviesprijs van ¤ 999,00 en FileMaker Server Advanced 8 ¤ 2499,00. FileMaker hanteert andere prijzen bij het afnemen van meer licenties en voor opleidingsinstituten en non-profitorganisaties.

Gebruikers die FileMaker Server 8 en FileMaker Server 8 Advanced voor Windows of PowerPC voor de Mac gebruiken, kunnen de benodigde updates van FileMaker Server 8.0v4 en FileMaker Server 8.0v4 Advanced via de FileMaker-website http://www.filemaker.nl/support/downloads/index.html downloaden. Deze kosteloze update bevat niet de ondersteuning voor Intel-gebaseerde Mac-computers.

Meer informatie over FileMaker Pro 8.5 en FileMaker Pro 8.5 Advanced is te vinden op FileMaker: http://www.filemaker.nl/products/fmp8_5 en http://www.filemaker.nl/products/fmpa8_5.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van databasesoftware. Wereldwijd gebruiken miljoenen individuen en werkgroepen FileMaker Pro om productiever en efficiënter te werken. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software biedt een legendarisch gebruiksgemak. Naast de FileMaker-productreeks biedt FileMaker ook kant-en-klare oplossingen om informatie van desktop tot het internet te delen. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl .

Meer informatie:
FileMaker Nederland
Ive Defaix
e: ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39