Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Veel overtreders op Handhavingsavond

WezepHattemerbroek, 31-08-2006 o In Wezep en Hattemerbroek heeft de politie woensdagavond (30/8) een zogenoemde Handhavingsavond gehouden. In totaal werden 144 overtredingen geconstateerd, waarvan 118 snelheidsovertreders.

De snelheid werd gecontroleerd met de lasergun op de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek (10 overtreders waarvan 68 km. de hoogste snelheid). Op de Rondweg in Wezep passeerden 275 voertuigen de radar, waarvan er 29 te snel reden. De hoogste snelheid was hier 92 km. per uur (50 is toegestaan) Op de Stationsweg in Wezep werd ook de radar ingezet. Hier passeerden 512 voertuigen en daarvan reden er 79 te hard. De hoogste snelheid was hier 81 km. per uur.

Op de Veluwelaan in Wezep werden tijdens een staande controle 26 bestuurders bekeurd voor onder andere het voeren van mistlampen, geen gordel (11), geen helm (1)geen gele plaat (1), rijden door rood licht (1) en geen juist voorsorteervak gebruiken (1).

Een aantal brommers werd op de rollentestbank gecontroleerd. Zes van deze tweewielers bleken een te hoge constructiesnelheid en drie bestuurders hadden geen certificaat.