Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Alcoholcontroles tijdens Klompenfeest

Twello, 31-08-2006 o De politie houdt vrijdagavond en in de nachtelijke uren (1 op 2 september) een alcoholcontrole in en rond Twello. De controle valt samen met het Klompenfeest. Extra surveillances worden ingezet om bestuurders te controleren op het rijden onder invloed van alcohol. Aan de controle wordt naast agenten van het team Voorst ook meegewerkt door het Regionale Team Verkeershandhaving.

Wie is de Bob De ervaring van de politie in voorgaande jaren is, dat er ondanks de bekende risico's toch nog mensen zijn die na een gezellig bezoek aan het Klompenfeest met alcohol op achter het stuur stappen. Juist doordat er op zo'n moment meer fietsers, voetgangers en automobilisten zijn levert dit extra risico's op. De politie adviseert uitgaand publiek dan ook om afspraken te maken wie BOB is.

Uit recente cijfers blijkt dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers is gedaald, mede dankzij de controles op snelheid, autogordel en alcohol. Uiteraard ziet de politie liever dat mensen niet met alcohol op achter het stuur stappen. Vandaar de aankondiging van deze verscherpte controle.