Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 augustus 2006

Monique Oude Wolbers en Jan Camphuis: 053-4555588

Wielrenster rijdt tegen uitstekende oprijdplaat van vrachtauto

Markelo

Op woensdag 30 augustus vond omstreeks 14.45 uur een aanrijding plaats op de Diepenheimseweg ter hoogte van de kruising met de N346 in Markelo. Een 29-jarige chauffeur uit Gendringen stond met een vrachtwagen stil op de N346, net voor de kruising met de Diepenheimseweg. Daarbij stond de vrachtwagen met de achterzijde voor een deel op het fietspad, welke parallel loopt met de Diepenheimseweg. Op de vrachtwagen was een vorkheftruck geladen met daaronder een oprijdplaat. Deze oprijdplaat stak een behoorlijk eind uit.

Een 17-jarig meisje uit Enter fietste op een racefiets met twee vriendinnen over het genoemde fietspad, komende uit de richting Diepenheim. De 17-jarige reed voorop en week uit naar rechts om achter de vrachtwagen langs te rijden, maar zag daarbij de uitstekende plaat over het hoofd. Ze reed er met volle vaart tegenaan. De andere twee wielrensters konden tijdig stoppen. De 17-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht en opgenomen. (06-110791)

Meisje op fiets aangereden

Hengelo

Bij een aanrijding op woensdag 30 augustus omstreeks 16.45 uur raakte een 7-jarige meisje uit Hengelo gewond. Het meisje fietste plotseling vanachter een heg de rijbaan van de Kerkstraat in Hengelo op.

Op dat moment passeerde een 25-jarige Hengelose in haar auto. De automobiliste probeerde door remmen en uitwijken nog een aanrijding te voorkomen. De 7-jarige kwam op de motorkap van de auto terecht. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-110802)

Auto op de kop tegen boom

Oldenzaal

Bij de politie werd op woensdag 30 augustus om 23.05 uur een eenzijdig verkeersongeval gemeld aan de Bisschop Balderikstraat in Oldenzaal. De politie trof daar inderdaad een auto aan, die op zijn zijkant tegen een boom lag. De automobilist, een 30-jarige Oldenzaler stond nagenoeg ongedeerd, op een paar snijwondjes na, naast zijn auto. Hij verklaarde over de genoemde straat te hebben gereden. Ter hoogte van de Helmichstraat was hij een moment afgeleid en lette even niet op de weg. Hij raakte met zijn wielen de stoeprand, verloor de macht over het stuur en sloeg met zijn auto over de kop. Bij de boom werd tevens een kabelkastje geraakt en vernield. De politie constateerde alcoholgebruik bij de 30-jarige en hield hem aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,88 promille. De 30-jarige kon met een rijverbod van twee uur en een transactie het bureau weer verlaten. Zijn auto werd afgesleept. (06-110883)

Automobilist rijdt zonder rijbewijs en negeert rood licht

Hengelo

Op woensdag 30 augustus waren politieagenten omstreeks 16.00 getuige van een aantal verkeersovertredingen. Zij zagen hoe een automobilist op de Breemarsweg reed en bij de verkeerslichten op de kruising met de Boekeloseweg de middengeleider links passeerde en vervolgens door het rode verkeerslicht reed. De agenten lieten de automobilist, een 25-jarige Hengeloër stoppen. De man bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens bleek dat deze man nog een openstaande boete had van 161 euro, eveneens voor het rijden door rood licht, bij aantreffen in een auto kon ook deze in beslag genomen worden.. De auto werd dus in beslag genomen en de eigenaar, deze had de auto aan de 25-jarige uitgeleend, kan de auto tegen betaling van een boete terug krijgen. Tegen de 25-jarige het bureau worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (06-110718)

Na massale vechtpartij zes personen aangehouden

Almelo

Woensdagavond 30 augustus werd om ongeveer 22.50 uur een vechtpartij gemeld tussen meerdere personen in het van Haeftenplantsoen aan de Anjelierstraat in Almelo. Naar aanleiding van het eerste ingestelde onderzoek werden zes personen aangehouden. In ieder geval een (1) slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen.

Direct na de melding van de vechtpartij, waarbij met knuppels en stokken werd geslagen, gingen politiemensen ter plaatse en troffen in het plantsoen een 19-jarige Almeloër aan, die behoorlijk gewond was in zijn gezicht. Uit eerste verklaringen van ook nog aanwezige getuigen kwam vast te staan dat een aantal personen met knuppels en stokken plotseling het plantsoen was binnengekomen en o.a. op de 19-jarige had ingeslagen. Deze laatste werd direct door politiemensen overgebracht naar het ziekenhuis. Een onderzoek werd gestart naar de daders van deze openlijke geweldpleging.

Dit eerste onderzoek resulteerde in de loop van nacht tot de aanhouding van zes jonge Almeloërs tussen de 15 en 18 jaar. Alle zes zijn voor verder onderzoek opgesloten en daar waar het in verband met hun minderjarigheid nog noodzakelijk was, zijn de ouders in kennis gesteld.

Het onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over een ieders aandeel in het geheel en over oorzaak en aanleiding. Bovendien zal nog moeten blijken of er nog meer slachtoffers zijn gevallen. (06-110881)

Vrouw van tas beroofd

Enschede

Een 46-jarige Enschedese mevrouw werd woensdagmiddag om een uur of twee beroofd van haar tas. Zij liep samen met haar man over de Wenninkgaarde aan de achterzijde van het Muziekcentrum in Enschede.

Plotseling voelde ze dat haar tas, die ze over haar schouder droeg, van haar schouder werd afgetrokken en dat een passagier van een bromscooter deze had weggenomen. De bromscooter reed verder in de richting van de van Lochemstraat. Zowel passagier als bestuurder droegen beiden een donker kleurige helm en de passagier droeg een donker gekleurde leren jas. In de bruine tas zaten o.a. een portemonnee met inhoud, een bril en een MP3 speler.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede Binnenstad van de politie Twente te bereiken via 0900-88844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-110685)

Twee personen aangehouden na diefstal koper

De Lutte

Woensdagmiddag 30 augustus om ongeveer 15.00 uur werd door een getuige doorgegeven dat er vanachter een bedrijf aan de Bentheimerstraat in De Lutte twee tonnen met daarin afvalstukken koper werd weggenomen. Twee personen waren in een rode auto weggereden.

Naar aanleiding van de gegevens die door de getuige waren doorgegeven werd duidelijk om welke auto het moest gaan. Deze auto werd woensdagavond om een uur of kwart voor zeven door surveillerende politiemensen gesignaleerd op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Achter het stuur zat een 26-jarige man uit Oldenzaal en naast hem zat een 23-jarige plaatsgenoot. Beiden zijn daarop als verdacht van diefstal van de tonnen met koper aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij een van de twee werd een bonnetje aangetroffen van een ijzerhandel in Enschede waarop te zien was dat die middag 55 kilo koper was aangeboden en verkocht. In de loop van de woensdagavond zijn beide verdachten voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-110730)

---- --