Gemeente Cranendonck



Sportkennismakingsproject 2005/2006 afgelopen!

Het sportkennismakingsproject 2005/2006 in de gemeente Cranendonck. Veel scholen en vrijwilligers zijn er mee bezig geweest. Nu het schooljaar bijna is afgelopen, komt ook dit project van sportlink tot zijn einde.

Via het project Breedtesport-Impuls Cranendonck hebben de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Cranendonck de afgelopen maanden nader kennis kunnen maken met bekende en minder bekende sporten. Tijdens de gymlessen werd ruimte gemaakt voor badminton, volleybal, paardrijden, judo, tennis, handboogschieten en gevarieerde sportclinics.

Uit de ontvangen positieve en enthousiaste reacties van kinderen, scholen en verenigingen blijkt het project een groot succes te zijn. Het doel van het project om meer kinderen enthousiast te maken voor sport is in ieder geval bereikt.

Een goede reden om ook volgend schooljaar hiermee door te gaan!

Het project was natuurlijk alleen mogelijk dankzij de enorme inzet en medewerking van:

Badmintonverenigingen Budel en Maarheeze - Volleybalclub Ledûb - Budosport van Geel - Rij- en jachtvereniging D Auw Meule - Tennisverenigingen Maarheeze en De Braken - Handboogvereniging De Grensjagers en alle basisscholen.

Drie HBO-stagiaires van de Fontys Sporthogeschool Sittard waren verantwoordelijk voor een aantal sportclinics en voor de organisatie van het geheel.

Het sportkennismakingsproject wordt 31 augustus 2006 afgesloten met een Cranendonckse schoolsportdag voor de groepen 8 van alle basisscholen.

Deze dag, waarop sportiviteit voorop staat, wordt gehouden op het sportpark te Budel en opnieuw mede ondersteund door locale verenigingen. De organisatie is weer in handen van

eerder genoemd stagiaires.

Voor meer informatie over de sportdag en het sportkennismakingsproject kunt u een kijkje nemen op www.sportlink-info.nl.

Budel, 29 augustus 2006

Voor meer informatie kunt u terecht bij Renate van Lierop-Kupers 0495 431299