Politie Midden- en West Brabant

District Breda donderdag 31 augustus

BREDA, 31 augustus 2006

Bende jeugdige inbrekers in Breda opgerold

BREDA: De politie in Breda heeft circa twintig woninginbraken en diverse inbraken in schuurtjes en garages in Breda opgelost met de aanhouding van tien minderjarige jongens. De jongens, in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar, opereerden telkens in een wisselende samenstelling, maar twee 15-jarige jongens zijn bij het merendeel van de inbraken betrokken. De verdachten hebben het gros van de feiten bekend. De buit liep uiteen van audio- en computerapparatuur tot autos en fietsen.

Het onderzoek werd begin augustus opgestart naar aanleiding van de aanhouding van een 15-jarige Bredase jongen. Hij werd verdacht van een woninginbraak aan de Witte de Withweg in april. Van de tien jongens zitten er nog een aantal in voorlopige hechtenis. De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Drie fietsendieven aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur drie fietsendieven aangehouden. Het betreft een 46-jarige Haarlemmer, een 36-jarige Bredase vrouw en een 44-jarige Bredanaar. De politie kreeg rond 16.00 uur melding dat er vanaf de Eggestraat enkele fietsen in een auto werd geladen. Toen agenten ter plaatse kwamen, was het drietal in de bewuste auto vertrokken. Na een zoektocht in de directe omgeving zagen agenten de auto staan op de hoek van de Dijklaan-Lindestraat. Het drietal kon direct aangehouden worden. De Haarlemmer en de Bredase vrouw zitten nog vast, zij staan geregistreerd als veelpleger en zijn conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De 44-jarige Bredanaar is inmiddels op vrije voeten.

Bredase veelpleger aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagavond kort na 22.00 uur een 49-jarige Bredase aangehouden op de Slingerweg. Zij had kort daarvoor bij een tankstation aan de Tramsingel haar tas vol snoepgoed gestopt, zonder die te betalen. De caissière kon een duidelijk signalement geven waarna de Bredase kort na de diefstal kon worden aangehouden. Zij staat bekend als veelpleger en is daarom conform de richtlijnen van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dronken automobilisten

BREDA: De politie heeft woensdagnacht drie automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol en/of medicijnen verkeerden.

BREDA: Aan de Torendreef werd rond 00.30 uur een 36-jarige man uit St. Willebrord aangehouden. Hij bleek te veel te hebben gedronken: 435 ug/l en 4 uur rijverbod.

ZEVENBERGEN: Een 33-jarige man uit Zevenbergen is rond 01.50 uur aangehouden op de Twintighoven. Uit zijn ademanalyse kwam 435 ug/l als uitslag en dat betekende een rijverbod van 4 uur.

PRINSENBEEK: Een 36-jarige inwoner van Zundert is rond 01.50 uur aangehouden op de Velsgoed. Hij blies 500 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur.

De drie automobilisten zijn na verhoor met een proces/verbaal op vrije voeten gesteld. De maximaal toegestane hoeveelheid is 220 ug/l. Alcohol in het verkeer zorgt nog jaarlijks voor onnodig veel slachtoffers.

Fietser zwaargewond bij botsing Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU: Een fietser uit België is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de kruising Hoogstratensebaan-Dektstraat. De man reed rond 14.25 uur samen met een slechtziende bijrijder op een tandemfiets en kwam vanuit de Dektstraat. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een auto, bestuurd door een inwoner van Baarle-Nassau. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het Amphia Molengracht in Breda. De bijrijder kwam met de schrik vrij.

Auteur: Andre van den Hul