Ingezonden persbericht


Donderdag, 31 augustus 2006

Yfke Sturm zet zich in voor Het Nederlandse Rode Kruis

Yfke Sturm, het meest succesvolle topmodel van Nederland, zal zich in gaan zetten voor Het Nederlandse Rode Kruis. Yfke wil vanuit een persoonlijke betrokkenheid graag iets doen voor het goede doel. In de toekomst wordt een fonds opgericht met behulp van Yfke Sturm. Gelden die op dit fonds binnenkomen, zullen worden besteed aan projecten met speciale aandacht voor kinderen.

Yfke zal haar eigen professionele activiteiten inzetten voor Het Nederlandse Rode Kruis. Bijvoorbeeld een door Yfke georganiseerde, speciale modeshow voor een Rode-Kruisproject in Ethiopië voor kinderen die beide ouders hebben verloren als gevolg van HIV/Aids. Of een aparte, hippe kledinglijn waarbij een deel van de opbrengst gaat naar de slachtoffers van het conflict in DRC (Congo). Of een fotoshoot waarbij de foto's worden geveild en de opbrengst naar een project in Malawi gaat om kindersterfte tegen te gaan.

Wat doet het Rode Kruis?

Het Rode Kruis helpt en beschermt mensen in nood, wie ze ook zijn en waar ze ook zijn. Het Rode Kruis werkt in conflict- en rampgebieden en biedt hulp aan mensen die sociaal in de verdrukking komen. De organisatie is opgericht in 1867.

De Rode Kruis- en Rode Halve Maan- en de Rode Kristal-beweging is de grootste hulporganisatie ter wereld.

Het Nederlandse Rode Kruis biedt noodhulp in buiten- en binnenland: we geven slachtoffers van een ramp of gewapend conflict drinkwater, voedsel, onderdak, kleding en medische zorg en helpen bij de wederopbouw van hun bestaan. Waar natuurrampen dreigen of veel voorkomen, zetten we in op rampenvoorbereiding. Bij een calamiteit in Nederland verlenen we eerste hulp en medische assistentie. Daarnaast regelen we opvang, verzorging en contactherstel tussen slachtoffers en hun familie.

Waar werken we?

We zijn actief in Nederland en tientallen andere landen. In 31 daarvan voerden we vorig jaar langlopende programma's uit met de Rode Kruis- of Rode Halve Maan-vereniging ter plaatse: Ethiopië, Eritrea, Sudan, Uganda, Kenia, Malawi, Namibië, China, Vietnam, Laos, Indonesië, Mongolië, Noord-Korea, Colombia, Honduras, Guatemala, Nicaragua, Haïti, de Dominicaanse Republiek, Syrië, de Palestijnse gebieden, Libanon, Iran, Irak, Servië-Montenegro, Albanië, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadzjikistan, Kirgizië en Kazachstan.

NOOT VOOR DE REDACTIE,