Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 31 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 31-08-2006

Met onder meer: Hennepkwekerij, blazen na aanrijding en hardrijders

Hennepkwekerij

Zaandam, woensdag 30 augustus 2006, 09:56 uur.

De politie heeft in een woning aan de Brigantijnstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In een winkel in winkelcentrum Bloemkorf stroomde water dat blijkbaar afkomstig was uit een bovengelegen woning. Over de woning was al eerder bij M (meld misdaad anoniem 0800-7000) gemeld dat er mogelijk een kwekerij gevestigd zou zijn. Agenten verschaften zich toegang tot de woning en troffen daar een werkende plantage aan. De flat was zo verbouwd dat het er van buiten af als een normale woning uitzag. Vier kamers waren ingericht voor de teelt en er werden totaal 278 planten geteld. De benodigde elektriciteit was buiten de meter om betrokken. Het energiebedrijf heeft de stroom helemaal afgesloten. Alle planten en kweekbenodigdheden werden in beslag genomen. Een 31-jarige man uit Koog aan de Zaan, vermoedelijk de eigenaar van de planten, kwam zich bij de woning melden. Hij werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

Boot op trailer gestolen

Zaandijk, woensdag 30 augustus 2006, 13:15 uur.

Vanaf de Louis Armstrongstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag een bootje met motor op een botentrailer vanaf de openbare weg gestolen. Ook de stalen kabel en slot waarmee het geheel aan een muur stond bevestigd waren verdwenen. De boot betrof een donkerblauwe Riga consoleboot van het type 430. Op de achterspiegel staat "Hades Zaandijk" en het vaartuig was met een wit zeil afgedekt. Op de spiegel was een zwarte Suzuki kortstaart, type DF6, gemonteerd. Getuigen die iets weten van de diefstal of weten waar de boot is beland worden verzocht het wijkteam Zaandam-West te bellen via 0900-8844.

Schreeuwende vrouw aangehouden

Volendam, woensdag 30 augustus 2006, 13:20 uur.

De politie heeft op de Zonnesingel een 46-jarige bewoonster aangehouden als verdachte van belediging en bedreiging. De vrouw zou vanaf haar balkon diverse buren luidkeels hebben bedreigd en uitgescholden. De verdachte werd later op de dag na verhoor in vrijheid gesteld. Aangiftes zijn opgenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Blazen na aanrijding

Zaandam, woensdag 30 augustus 2006, 17:41 uur.

De politie heeft na een aanrijding een 53-jarige automobiliste uit Graft aangehouden omdat zij een alchoholindicatie blies op het testapparaat. Een 37-jarige vrouw uit Purmerend reed vanaf de Oostzijde met een personenwagen over de Kopermolenstraat in de richting van de Gerhardstraat. Op de kruising met de Rosmolenstraat werd haar auto in de rechterflank vanuit de Rosmolenstraat aangereden door de vrouw uit Graft. Aan het politieburo bleek dat de verdachte 0,8 promille op had terwijl maximaal 0,5 promille is toegestaan. Zij werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Hardrijder laadt accu bij

Landsmeer, 30 aug, 11:50 uur

Op de Burgemeester Postweg werd woensdagochtend een 20-jarige man uit Landsmeer bekeurd omdat hij met hoge snelheden door de bebouwde kom raasde. Een agent zag de automobilist met hoge snelheid over het Zuideinde rijden en zette de achtervolging in. Hierbij werden snelheden geklokt van rond de 80 km per uur. Op de de burgemeester Postweg, een 30-km-zone, reed de man twee keer zo hard als toegestaan. Op de vraag waarom hij zo veel haast had, antwoordde de man dat hij de accu van zijn auto aan het opladen was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk weggedrag.

Veertig bestuurders door rood

Zaandam, 30 aug, 14:20-17:20 uur

Tijdens een roodlichtcontrole op de Peperstraat werden woensdagmiddag veertig kentekens genoteerd. Alle overtreders reden in de richting van de Beatrixbrug.

Op de Thorbeckeweg werden woensdagmiddag drie bestuurders die aan het bellen waren tijdens het rijden en één bestuurder die geen gordel droeg (staande gehouden en) bekeurd.

Alcholcontrole komt bromfietser duur te staan

Zaandijk, 30 aug, 19:30 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Zaandijk werd woensdagavond een 26-jarige bromfietser uit Assendelft aangehouden omdat hij onder invloed reed (0,6). De bestuurder had ook nog vijf boetes open staan en reed bovendien onverzekerd rond. De nog niet betaalde boetes waren goed voor een bedrag van 1924,51 euro. Nadat de man het geld had afgedragen, kon hij met een proces-verbaal voor het onder invloed en één voor onverzekerd rijden, zonder zijn bromfiets, weer naar huis.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Zaandam, 30 aug, 19:50 uur

Agenten hebben woensdagavond op het parkeerterrein van het Zaans Medisch Centrum het

rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige bestuurder uit Den Helder. De man was de toegang tot het ziekenhuis ontzegd omdat medewerkers van het ziekenhuis vermoedden dat de bezoeker dronken was. Nadat de man het ziekenhuis had verlaten, zag een beveiliger dat hij in zijn auto stapte en deze startte. Om te voorkomen dat de dronken man de weg op zou gaan, haalde de beveiliger de sleutels uit het contactslot en waarschuwde de politie. Een ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens uit dat de bestuurder een alcoholgehalte van 2,2 had. Tegen de man, die een maand geleden ook al was aangehouden wegens het rijden onder invloed, is proces-verbaal opgemaakt.

44 km per uur te hard

Wormerveer/Zaandam, 30 aug, 09:15-12:30 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd woensdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 114 km per uur. Van de 800 voertuigen overschreden er 56 de snelheidslimiet van 70 km per uur.

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 75 km per uur. Zes procent van alle bestuurders reed sneller dan de toegestane 50 km per uur. Van ruim duizend voertuigen werd de snelheid gemeten.

Op de Guisweg in Zaandijk werd woensdagmiddag ook op snelheid gelet. In totaal reden, op het weggedeelte tussen Westerkoog en het Guishof (politiebureau), 79 bestuurders sneller dan de toegestane 70 km per uur.

Nauwelijks hardrijders

Middelie, 30 aug, 14:40-17:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N247 reden woensdagmiddag slechts vijf bestuurders harder dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur. In totaal 1390 voertuigen, in beide richtingen, passeerden de radarauto.