Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

31 augustus 2006 060831R

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 024-3292380

Onderzoek rond overlast Matrixx

De gemeente Nijmegen gaat de overlast rond Mega Danceclub The Matrixx onderzoeken. Omwonenden en ondernemers klagen al enkele jaren over overlast, die met het groeiende aantal bezoekers ook zou toenemen. Het onderzoek wordt gebruikt om maatregelen te bedenken waarmee deze overlast kan worden tegengegaan.

De omwonenden van The Matrixx klagen vooral over parkeeroverlast en het gedrag van de vermeende bezoekers van de danceclub. Om deze overlast tegen te gaan laat The Matrixx sinds enige tijd een pendelbusje rijden tussen de parkeerplaats bij het Philipsterrein en de discotheek. Ook zijn er extra portiers aangesteld. Desondanks klagen buurtbewoners en ondernemers in de directe omgeving over overlast door de bezoekers van The Matrixx.

De gemeente wil nu gedetailleerd in kaart brengen waaruit deze overlast bestaat, wie de overlast veroorzaakt en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn. Daarvoor worden buurtbewoners en ondernemers benaderd. Daarnaast betrekt de gemeente ook de bezoekers en eigenaren van The Matrixx bij het onderzoek. Bovendien komt er een klankbordgroep waarin behalve vertegenwoordigers van de omliggende wijken en ondernemingen, ook The Matrixx, de wijkmanager, de politie en het jongerenwerk zitting hebben.

Het onderzoek vindt de komende maanden plaats. De verwachting is dat de resultaten in januari volgend jaar worden gepresenteerd. Er worden dan ook maatregelen voor een adequate aanpak van de overlast opgesteld.

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen