Extra persbericht van 31 augustus 2006

Eindhoven, 31-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie en NFI starten intensieve samenwerking in Zuid Nederland

Politie en NFI (Nederlands Forensisch Instituut) starten op maandag 4 september met een samenwerkingsverband, de Forensische Samenwerking in de Opsporing (FSO).

Twee medewerkers van FTO-afdelingen in Zuid Nederland, Brabant, Limburg en Zeeland, gaan samenwerken met twee medewerkers van het NFI. Dit aantal wordt later mogelijk uitgebreid. Zij zijn de forensische adviseurs die zeer ervaren en deskundig zijn op het gebied van de forensische opsporing (sporenonderzoek). Ze adviseren en assisteren bij onderzoeken, vooral bij moordzaken en andere kapitale delicten. Maar zij bekijken ook de aanvragen voor forensisch onderzoek aan het NFI in Den Haag, zij volgen en evalueren onderzoeken. Research en forensische kennisvermeerdering behoren ook tot hun taken.

Het nieuwe team werkt vanuit het gebouw van de afdeling Forensisch Technische Opsporing van de Divisie Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost in Eindhoven. Van daaruit ondersteunen ze alle FTO-afdelingen in de politieregios van Brabant, Limburg en Zeeland. Deze FTO-afdelingen blijven zelf hun eigen forensische onderzoeken doen.

De heer H. B. Corbijn, hoofd van de FTO van politie Brabant Zuid-Oost wordt de voorlopige locatiemanager van het samenwerkingsverband.