Go Europe-gids en website voor grenzeloos nieuwsgierige jongeren

Nizw

Den Haag/Utrecht, 30 augustus 2006:
Ben je tussen de 15 en 25 jaar en heb je avontuurlijke plannen? Pak dan de Go Europe! gids en verbreed je horizon. Go Europe! is een praktische wegwijzer om jongeren te helpen bij plannen voor een studie of stage in het buitenland, een vakantiebaan, vrijwilligerswerk of om gewoon lekker ergens in Europa rond te trekken. Met de Go Europe startpagina www.go-europe.nl kunnen jongeren surfen naar allerlei organisaties die activiteiten in Europa aanbieden.

Go Europe! geeft tal van ideeën voor een Europees avontuur. De gids helpt jongeren een studie of stage te vinden in het buitenland of aan een uitwisselingsprogramma mee te doen. Er is een grenzeloos overzicht van taalcursussen en straks weet je waar je op moet letten als au-pair. Veel jongeren zoeken vakantiewerk in het buitenland of een vrijwilligersbaan. Hoe je dat op een goede manier aanpakt, lees je in Go Europe! Tot slot biedt de brochure tips voor accommodatie, vervoer, kortingen en subsidies voor Europese plannen. De wegwijzer heeft een uitneembare checklist om alles goed te regelen voor vertrek. Met handige tips en weblinks.

Als aanvulling op de gids is er de Europa-website voor jongeren www.go-europe.nl. Alle weblinks uit de brochure staan er op, dus je kunt meteen aan de slag. Ook vind je er honderden andere bruikbare links. De ervaringen van andere jongeren op de site bieden inspiratie. Heb je een vraag? Stel hem via de website. Je krijgt gegarandeerd antwoord.

Go Europe! is een co-produktie van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en Eurodesk Nederland. Het Europees Platform voor het Nederlandse Onderwijs en Eures - de Europese dienstverlening - van de Centra voor Werk en Inkomen hebben aan de gids meegewerkt.

De gids is gratis te bestellen via www.go-europe.nl of via www.eu.nl (publicaties - onderwijs/jeugd).

Uitgave van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en Eurodesk, NIZW International Centre; 48 blz.; A5 formaat; geïllustreerd; 2006. Oplage 60.000 exx.


Noot voor de redactie (