FOSAG spant rechtszaak aan tegen Cordares inzake jaarrekening

Fosag

Ondernemersorganisatie FOSAG (schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glaszetbedrijven) heeft Cordares Holding NV voor de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam gedagvaard om de naar haar oordeel onterechte proportionele consolidatie van het financiële belang van Cordares in A&O Services aan te vechten. FOSAG stelt zich op het standpunt dat die consolidatie in strijd met de wet is en de belangen van de schilders-, afbouw- en onderhoudsbedrijfstakken schaadt. FOSAG vordert in de jaarrekeningprocedure bij de Ondernemingskamer aanpassing van de jaarrekening 2005 van Cordares.

FOSAG is van mening dat Cordares de zeggenschap binnen A&O Services ontbeert die nodig is voor proportionele consolidatie van A&O Services in haar jaarrekening 2005. De gevorderde aanpassing van de jaarrekening is in haar ogen derhalve nodig om de werkelijke zeggenschapsstructuur bij A&O Services tot uitdrukking te brengen. FOSAG meent dat A&O zou moeten worden gerubriceerd als deelneming en zou moeten worden gewaardeerd tegen actuele waarde dan wel de verkrijgingsprijs.

A&O Services is uitvoerder van de CAO-regelingen in de schilders-, afbouw- en onderhoudsbedrijfstak. De bedrijfsstrategie van A&O Services, zoals die door de sociale partners voor de komende jaren is vastgesteld, is onder meer gericht op het in zelfstandigheid uitbouwen van het klantenbestand buiten de afbouw- en onderhoudsbedrijfstak om daarmee directe kostenvoordelen te realiseren voor de bestaande klanten. A&O Services is een volledig zelfstandige onderneming en heeft er ook direct belang bij om zich zodanig in de markt te kunnen presenteren. FOSAG is van oordeel dat de wijze waarop Cordares haar belang in A&O Services in de jaarrekening 2005 heeft verantwoord dit miskent en A&O Services belemmert in het uitvoeren van haar bedrijfsstrategie.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie /