Ingezonden persbericht


1d48c82.jpg

Persbericht

Datum: 31-08-2006

e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Hotelscholen in het Gemeenschapsonderwijs

Via allerlei vakantiejobs hebben heel wat jongeren ervaren welke mogelijkheden het restaurant- of hotelwezen kan bieden. Zij leerden er de lasten en de lusten van de sector kennen.

Bij hun studiekeuze voor een job in de horecasector weten ze dat heel verschillende beroepshandelingen er kunnen uitgevoerd worden. Op basis van de gekozen opleiding, ervaring en talenten kunnen jongeren, met zin voor flexibiliteit en creativiteit, een geschikte loopbaan uitbouwen.

Het Gemeenschapsonderwijs investeerde voor zulke jongeren binnen het voltijds secundair onderwijs (dagonderwijs) in moderne en goed uitgeruste hotelscholen. In deze didactisch verantwoorde infrastructuur krijgen zij een heel praktijkgerichte vorming die hen voorbereidt op het hotelwezen of de wereld van keuken en restaurant.

De acht hotelscholen van het Gemeenschapsonderwijs beschikken over gebouwen, infrastructuur en materieel die rekening houden met de recente regelgeving omtrent hygiëne en veiligheid. Hier leren de jongeren omgaan met de nieuwe keuken en de daarbij horende keukentechnieken. Ze leren er de principes van gastvrijheid en hospitality door hun contacten met klanten van allerlei slag, zoals het er in de realiteit aan toegaat.

Gemotiveerde jongeren die het helemaal zien zitten om hotels, restaurants en keukens te leren kennen, kunnen voor een degelijke opleiding terecht in Aalst, De Panne, Hasselt, Mechelen, Oostende, Turnhout en Wemmel.

Hotelschool De Ledebaan Aalst

De hotelschool van het Gemeenschapsonderwijs te Aalst heeft sinds twee jaar een hypermoderne nieuwbouw. In de vier nieuwe keukens komen de leerlingen in contact met de meest geavanceerde keuken- en restaurantinfrastructuur. De manier waarop de school met de principes van HACCP omgaat kan als een voorbeeld worden gesteld, zelfs in vergelijking met vele restaurants. Zowel de geïnteresseerde ouder (met jongere) als de professional kan op eenvoudige aanvraag onze nieuwe infrastructuur komen bezoeken.

Contactpersoon: Fons Colman, directeur

Ledebaan 101

9300 Aalst

053 76 92 50

ledebaan@rago.be

http://schoolweb.rago.be/kta/aalst/ledebaan

Hotelschool De Panne

De hotelschool van het Gemeenschapsonderwijs in De Panne beschikt sinds tien jaar over een schitterende accommodatie. De infrastructuur staat op een afzonderlijke plaats op de schoolcampus en was bij de opening al ver op haar tijd vooruit. De hotelschool beschikt over zeven professionele keukens, een gastenrestaurant waar op dinsdag- en donderdagmiddag gastronomische maaltijden worden geserveerd, een auditorium met demonstratiekeuken en de modernste multimedia. De school bevindt zich aan de rand van De Panne, vlak aan het Calmeynbos. De groene omgeving en de rust zorgen ervoor dat het aangenaam is om er naar school te gaan.

Voor leerlingen die iets verder van De Panne wonen, biedt het internaat een oplossing.

Contactpersoon: Johan Brackeva, directeur

Sint - Elisabethlaan 4

8660 De Panne

058 41 26 71

kta.de.panne@gemeenschapsonderwijs.be

www.ktadepanne.be

Hotelschool Campus Wemmel

De hotelschool van het Gemeenschapsonderwijs Campus Wemmel staat bekend om haar culinair hoogstaand onderwijs, verworven via nationale en internationale uitwisselingsprojecten en bevestigd op verschillende wedstrijden.

Het onderricht in TSO Hotel (technisch) bereidt de leerlingen via methodegericht onderwijs voor op hogere studies, in het BSO (beroeps) ligt het accent op het individueel begeleiden van leerlingen via het modulair systeem, zowel in de opleiding Restaurant-keuken als in de opleiding Bakkerij.

In 2008 opent de school haar nieuwe didactische keukens en restaurant, gerealiseerd volgend de strengste Europese hygiëne- en veiligheidsnormen.

Contactpersoon: Nora De Caluwe, directeur

Zijp 14 -16

1780 Wemmel

02 456 01 01

nora.de.caluwe@campuswemmel.be

http://schoolweb.rago.be/kta/wemmel

Hotelschool Hasselt

Contactpersoon: Marie-Thérèse Boyen, directeur

Elfde Liniestraat 22

3500 Hasselt

011 30 77 30

DIRECTIESECRETARIAAT@hotelschoolhasselt.be

www.hotelschoolhasselt.be

Hotelschool Mechelen

Contactpersoon: Ann Cobbaert, directeur

Wollemarkt 36

2800 Mechelen

015 28 62 60

KTA.WOLLEMARKT@pandora.be

http://www.kta-wollemarkt.be

Hotelschool Oostende

Contactpersoon: Marine Van Bergen, directeur

Leopold III-laan 1

8400 Oostende

059 80 57 82

KTA1.OOSTENDE@rago.be

http://schoolweb.rago.be/kta/1/oostende

Hotelschool Turnhout

Contactpersoon: Jozef Styns, directeur

Boomgaardstraat 60

2300 Turnhout

014 47 14 00

HOTELSCHOOL.KTA@acbt.be

www.acbt.be

Meer info:

Ann Van Driessche

Woordvoerder directeur communicatie

0478/24 12 20

ann.van.driessche@gemeenschapsonderwijs.be

Luc De Man

Pedagogisch adviseur

0494/03 02 13

luc.deman@advalvas.be