Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ulft - Verkeersongeval met letsel                         |
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Ettensestraat met de Riezenweg in Ulft is een fietsster zodanig gewond geraakt, dat zij moest worden behandeld in het ziekenhuis.

De fietsster, een 23 jarige inwoonster van Etten fietste op woensdag 30 augustus omstreeks 08.20 uur over de Ettensestraat. Bij de kruising met de Riezenweg verleende de bestuurder van een bedrijfsauto, een 42 jarige inwoner van Hoogeveen de fietsster geen voorrang, waarna de aanrijding volgde. De fietsster is door een omstander naar de huisarts gebracht, alwaar werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar bleek een verwonding aan de voet.

|     |Vorden  - Verkeersongeval met letsel                      |
Op de Dorpsstraat in Vorden vond op woensdag 30 augustus, omstreeks 12.10 uur een aanrijding plaats, waarbij drie personenauto's waren betrokken. Hierbij raakte een persoon gewond aan zijn hoofd.

Een 70-jarige inwoonster van Vorden reed als bestuurster van een personenauto over de Dorpsstraat. Vermoedelijk wilde zij op de rem trappen, maar trapte ze in plaats daarvan op het gaspedaal. Gevolg was dat de auto over de het trottoir aan de linkerkant van de weg schoot en daarbij een geparkeerd staande auto raakte.

De bestuurder van die auto, een 84 jarige inwoner van Vorden, was op dat moment net aan het uitstappen. Hij werd geraakt door zijn eigen, door de aanrijding gelanceerde auto en kwam ten val. De auto van de aanrijdende bestuurster schoot door en raakte nog een derde, geparkeerde auto.

De gevallen Vordenaar was zodanig gewond aan zijn hoofd dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Verkeersongeval met letsel en doorrijding                 |
Bij een aanrijding op de kruising van de IJsselkade en de Prinsenhof in Doetinchem heeft op dinsdag 29 augustus 2006, omstreeks 18.25 uur een bromfietser diverse botbreuken opgelopen.

De bromfietser, een 18 jarige inwoner van Doetinchem, reed over de IJsselkade in de richting van de C. Missetstraat. Op de Prinsenhof reed een grijskleurige personenauto. De bestuurder van deze personenauto gaf niet de indruk te zullen stoppen om voorrang te verlenen, waarna de bromfietser zijn voertuig het trottoir opstuurde om een aanrijding te voorkomen.

Bij deze manoeuvre kwam de bromfietser hard te vallen met als gevolg enkele botbreuken. Na deze aanrijding is de bestuurder van de personenauto niet gestopt.

Getuigen van deze aanrijding worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

|     |Rijden onder invloed                                      |
In totaal 4 bestuurders van personenauto's zijn gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Alledrie bleken te veel te hebben genuttigd.

Op de Bottergraaf in Wehl werd op 30 augustus 2006, omstreeks 16.40 uur een 45 jarige inwoner van Wehl gecontroleerd op het gebruik van drank. De bestuurder blies aan het bureau 285 Ug/l (0,65 o/oo). Tevens bleek dat het rijbewijs van de man was ingehouden tot mei 2007, wat inhoudt, dat de man geen motorrijtuigen mocht besturen. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 26 jarige inwoner van Doetinchem werd gecontroleerd op de Dichterseweg in die plaats. Hij blies 175 Ug/l (0,4 o/oo). De bestuurder had in het geheel geen rijbewijs. Ook hier wordt voor beide feiten een proces-verbaal opgemaakt.

Na een controle op de Europaweg in Doetinchem blies een 27 jarige inwoonster van Zeddam 375 Ug/l (0,86 o/oo) Ook hier wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op dezelfde Europaweg werd later op de avond een andere bestuurder, een 26 jarige inwoner van Amsterdam gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Hij blies een waarde juist boven de 0,5 prom. wat hem op een proces-verbaal komt te staan.

|     |Inbraken personenauto                                     |
Bij inbraken in personenauto's in Doetinchem, Bredevoort, Vragender werd tussen dinsdag 29 augustus en woensdag 30 augustus onder andere autoradio's en navigatiesystemen weggenomen.

Doetinchem

Men kwam de auto binnen door het slot van het portier te forceren, waarna de autoradio werd afgekoppeld en meegenomen.

Op de Churchillstraat in Doetinchem onderging een personenauto hetzelfde lot. Het is nog niet bekend hoe men in de auto is gekomen, maar het dashboard en de radio werd vernield en diverse CD-s werden meegenomen.

Op de Gerbrandystraat in Doetinchem werd ingebroken in een personenauto. Nas verbreking van het slot, werd ook hier de radio alsmede een portemonnee, bankpas en rijbewijs weggenomen.

Bredevoort Ook een personenauto op de Tramstraat in Bredevoort moest het ontgelden. Hier kwam men mogelijk binnen via de achterklep. De radio en het navigatiesysteem + de houder werd weggenomen.

Aan de Kerkstraat in Bredevoort werd ingebroken in een personenauto. Na het inslaan van een ruit van de auto werd de radio alsmede diverse CD's weggenomen. Ook de hoedenplank met luidsprekers werd meegenomen. Uit onderzoek bleek dat op de Kerkstraat bij twee andere voertuigen ook was ingebroken, hiervan zijn nog geen aangiften binnen.

Ook op de Prinsenstraat in Bredevoort werd een auto opengebroken. Na op nog onbekende wijze de auto in te zijn gekomen werd het radio-frontje, een aantal CD's alsmede een spel weggenomen.

Vragender Op de Winterswijkseweg in Vragender werd bij een personenauto ingebroken. Na inslaan van een zijruit werd het navigatiesysteem weggenomen.

De politie adviseert eigenaren van personenauto's met klem om vooral geen waardevolle goederen in de auto te laten liggen. Navigatiesystemen zijn zeer gewilde objecten bij het inbrekersgilde. Alleen het zien van een navigatiehouder kan voor de inbreker al voldoende zijn om de auto open te breken op zoek naar het systeem zelf.

|     |Diefstal vanaf bedrijfsterrein                            |
Bij een inbreek bij een bedrijf in Varsseveld is in totaal 4 m3 aluminium alsmede 6 rollenbanen weggenomen.

De inbraak vond plaats tussen dinsdag 29 augustus, 23.00 uur en woensdag 30 augustus, 07.00 uur. Na het hekwerk te hebben geopend is men het terrein opgereden. Een getuige heeft waarschijnlijk een en ander zien gebeuren en heeft vrij waardevolle informatie kunnen verstrekken over het door de inbreker gebruikte voertuig met aanhangwagen.

|     |Winkeldiefstal                                            |
Een 30 jarige inwoner van Rotterdam is bij een winkel aan de Hamburgerstraat in Doetinchem betrapt op winkeldiefstal.

Op 30 augustus, om 17.10 uur werd gezien, dat de man cosmetica-artikelen wegnam en zonder ervoor te betalen de winkel verliet. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Brand                                                     |
Op woensdag 30 augustus, omstreeks 19.25 uur zorgde een brandje er voor dat een leegstaande schuur aan het Gravenpad in Terborg totaal afbrandde.

De schuur maakt onderdeel uit van een leegstaand pand. De brandweer wist de brand vrij snel te blussen.

|     |Verkeerscontroles                                         |
In de omgeving Winterswijk zijn bij snelheidscontroles op een drietal wegen bij elkaar 130 bestuurders bekeurd vanwege snelheidsoverschrijving.

De eerste controle vond plaats op de Jaspersweg. Binnen de bebouwde kom (max. 50 km/h) reden30 van de 371 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/h. De tweede controle werd gehouden op de Vredenseweg binnen de bebouwde kom (max 50 km/h) Hier werden 462 voertuigen gecontroleerd. 85 bestuurders reden te hard, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/h. De derde controle was op de Groenloseweg, buiten de bebouwde kom (max. 80 km/h) Van de 428 passanten reden er 15 te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 95 km/h bedroeg.

Naast deze snelheidscontroles werden op de Zieuwentweg in Lichtenvoorde 3 bestuurders bekeurd voor het nioet dragen van de autogordel, terwijl van twee bromfietsers in Etten en Silvolde het voertuig op de rollentestbank een te hoge waarde aangaven. Beiden krijgen hiervoor een bekeuring.
---


---


---

---- --