B EN W BERICHTEN 2006 - 33 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 29 AUGUSTUS

Beleid

1. (29-08) B en W heeft het ontwerpbestemmingsplan 'Kralingse Bos' ter vaststelling aangeboden. Het plan heeft van augustus tot september 2005 ter inzage gelegen. In deze periode zijn dertien zienswijzen ingediend. Het voorstel is om deze niet over te nemen en het bestemmingsplan slechts op enkele kleine onderdelen aan te passen.

2. (29-08) Het college van burgemeester en wethouders heeft de begrotingswijziging van de begroting 2006 van de Gemeenschappelijke regeling van de RHRR/VRR besproken. Namens de gemeente informeert het College het bestuur van deze gemeenschappelijke regeling over het Rotterdamse oordeel over hun begroting.

3. (29-08) Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het advies van het Platform Agenda 22 op de concepttekst van de Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Rotterdam. Het College ziet geen aanleiding om de verordening aan te passen, maar neemt wel een aantal aanbevelingen mee bij de uitwerking van het beleid.

4. (29-08) Het College heeft de Nieuwbouwrapportage 2006 vastgesteld.

5. (29-08) Het College stelt de raad voor de motie Mosch over huurschuld, als afgedaan te beschouwen. Het College meent te hebben voldaan aan deze motie, waarin wordt verzocht al het mogelijke te doen om te voorkomen dat mensen met een huurschuld uit hun woning worden gezet.

6. (29-08) B en W heeft de Tweede Bestuursrapportage 2006 van de gemeente Rotterdam vastgesteld en biedt deze aan de gemeenteraad aan. In deze rapportage wordt per beleidsveld verslag gedaan van de uitvoering van de Begroting 2006 en financiële stand van zaken tot en met het tweede kwartaal 2006.

Middelen en Control

1. (29-08) Het College heeft besloten de bevoegdheid tot het nemen van besluiten over ongeschiktheidsontslagen (artikelen 91 eerste lid, 94, 95 en 96 van het Ambtenarenreglement) en disciplinaire ontslagen (artikelen 79i en 79j van het Ambtenarenreglement) te mandateren aan de wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie.

2. (29-08) Het College heeft een medewerker van Gemeentebelastingen Rotterdam wegens plichtsverzuim ontslagen.

Schriftelijke vragen

(29-08) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van het raadslid:

. de heer M.G.J. van Muijen (PvdA) over het voorkomen van huisuitzettingen.


---- --