Ingezonden persbericht


Nieuw politiek initiatief LRVP-hetZeteltje onderzoekt haalbaarheid.

LRVP-hetZeteltje is Nederlands nieuwste politieke partij, met aanduiding* die staat voor Liefde, Respect en Vrijheid (voor Rechts en Links). De partij, opgericht door Sander van der Sluis, heeft op het eerste oog bescheiden ambities. Eén zetel winst bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen, voldoet aan de partijdoelstelling. Deze zetel moet voldoende zijn om de ideeën van hetZeteltje te verwezenlijken. Maar hetZeteltje wil niet zonder steun van de kiezer de verkiezingen ingaan. Daarom voert de partij een grootscheepse enquête uit om de stemming te peilen onder toekomstige kiezers.

In de eerste week dat de enquête van hetZeteltje online staat, hebben al meer dan 200 bezoekers van de website de moeite genomen om de vragenlijst in te vullen. Komende week worden via een mailingactie 150.000 mensen direct uitgenodigd om de enquête in te vullen. Het Zeteltje wil zo onderzoeken of de partij levensvatbaar is. Oprichter Sander van der Sluis is na de eerste resultaten positief gestemd. Van der Sluis: "We voelen gewoon dat veel mensen zitten te wachten op een nieuwe maatschappelijke beweging. Ik denk dat wij binnen het huidige spectrum een unieke plek kunnen bezetten."

Volgens van der Sluis streeft Het Zeteltje meerdere doelen na met de enquête. Van der Sluis: "We willen niet alleen onze legitimiteit bevestigd zien, maar ook de kiezer informeren over onze denkwijze en idealen. Daarom is de enquête breed van opzet en bevat niet alleen vragen als 'Zou jij je handtekening voor de LRVP-hetZeteltje willen zetten?' maar ook een stelling als: 'Nederland is toe aan initiatief, dat meer kleur brengt!'

In het kort valt Het Zeteltje te omschrijven als een partij die de Tweede Kamer wil verrijken met een zogenaamde 'Kunstzetel'. In ideale omstandigheid houdt dit in dat de partij in de Kamer een andere invulling aan de spreektijd wil geven. Het Zeteltje wil de Tweede Kamer kunst, poëzie en film als directe inspiratiebronnen bieden voor het maken van beleid.

hetZeteltje wil veel beter o.m.:

. Welzijnwaarden uitdrukken in de Nationale Rekeningen.
. Een betrokken democratie.

. Toekomstgerichte sociaal maatschappelijke stage.
. Ten strijde tegen de ongeveerkunde.

. Geen tegenstrijdig Nederlands handelen meer t.o.v.

Verklaring rechten van de Mens, Millenniumdoelen en de Verenigde Naties.
. Een dergelijke houding binnen de Europese Unie.
. Meer gevoel, minder zwart/ wit, meer kleur.
. Invoeren van een Sociale Correctie Tax.

. Een Menselijk Loket bij de overheid.

. Filosofie in het basispakket.

De enquête van LRVP-hetZeteltje staat nu online en is in te vullen via www.hetzeteltje.nl ( Directe link: http://www.hetzeteltje.nl/index.php?content=enquete). De beweging maakt op 25 september, 15.00 uur, de uitslag bekend van het onderzoek en of de partij aan de verkiezingen denkt mee te kunnen doen.