Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (31/8)

TILBURG, 31 augustus 2006

Woningbemiddeling loopt uit op openlijk geweld met drie arrestaties

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gistermiddag de handen vol gehad aan een melding vanuit een kantoorpand aan het Korvelplein, waar leden van een Tilburgse familie ruzie hadden gekregen met een medewerker over de toewijzing van een woning. De politie hield drie verdachten aan, twee zitten er op de verdenking van openlijke geweldpleging nog vast.

In het pand waarin onder meer het Instituut Maatschappelijk Werk gehuisvest is, liep woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur, een discussie tussen leden van een Tilburgse familie en een medewerkster over de toewijzing van een woning compleet uit de hand. Hierbij werd door een van de verdachten met folderrekken en plantenbakken gegooid. Ook werd een ruit vernield en werden personeelsleden en ter plaatse gekomen agenten bedreigd en bespuugd. De agenten die als eerste ter plaatse waren, vroegen vanwege de onoverzichtelijke en dreigende situatie assistentie van collegas aan. De politie hield uiteindelijk twee Tilburgers, broers van 22 en 25 jaar, aan ter zake openlijke geweldpleging. Zij zijn in verzekering gesteld en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hun moeder, een 44-jarige Tilburgse, werd eveneens aangehouden vanwege het niet voldoen aan een bevel van de agenten. Zij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt ook het incident dat kennelijk voorafging aan de ze melding. Een van de aangehouden verdachten zou zich misdragen hebben tijdens het bezoeken van een woning die hem werd aangeboden. Hij zou in de woning zijn echtgenote en de verhuurder geslagen hebben. Hij vond kennelijk de aangeboden woning beneden de maat en werd daarop erg boos.

Student aangehouden na mishandeling kamerbewoonster

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.30 uur in een studentenwoning in Tilburg-West een 30-jarige man aangehouden die een 27-jarige vriendin van een medebewoonster tijdens een
bewonersvergadering in haar gezicht had geslagen. Het incident volgde na een heftige woordenwisseling tussen beiden. De verdachte werd vandaag verhoord. Hij verklaarde dat hij de aangeefster in een reflex met de vlakke hand in haar gezicht had geslagen, omdat hij dacht dat zij hem een klap wilde geven. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt overval in Goirle

GOIRLE: De politie van het team Leijdal onderzoekt de overval die gisteravond geleegd is op een 66-jarige bewoner van een pand aan de Kerkstraat. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De politie kreeg rond 23.20 uur de melding dat een bewoner van een vrijstaand pand aan de Kerkstraat overvallen was. De 66-jarige man was gisteravond bij thuiskomst overvallen. Hij werd kennelijk opgewacht toen hij de woning wilde binnengaan. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Kennelijk is hij door de rover met een knuppel of een soort staaf geslagen. De overvaller maakte een portemonnee buit. De dader is kennelijk na de overval over een muurtje geklommen en een brandgang in gerend. Het slachtoffer belde na de overval zijn zoon die ter plaatse is gekomen en zijn vader naar het ziekenhuis heeft vervoerd. Het letsel lijkt mee te vallen, bijzonderheden zijn hierover echter niet bekend. De politie heeft vandaag een buurtonderzoek ingesteld. De aangifte met meer details over de overval wordt later vandaag opgenomen. Getuigen die nog niet benaderd zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie van het team Leijdal via het nummer 0900-8844.

Tilburger aangehouden na vernieling buitenlamp

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.35 uur in de wijk Groenewoud een 43-jarige Tilburger aangehouden omdat hij de buitenlamp van een woning vernield had.

De bewoner van het pand verklaart dat de verdachte kennelijk gevoelens heeft voor zijn echtgenote die daar echter niets van wil weten. Hij had de verdachte daarop aangesproken waarna ruzie was ontstaan. Volgens de bewoner had de 43-jarige Tilburger vannacht geklopt en gebonkt op de ramen. Tevens had hij gedreigd met zijn auto naar binnen te rijden. De verdachte gaf toe de buitenlamp vernield te hebben omdat hij daarmee een reactie wilde uitlokken. Hij was naar eigen zeggen niet verliefd op de vrouw, wel kon hij goed met haar praten.

Politie team Binnenstad treedt op tegen verkeersovertreders Korvelseweg

TILBURG: De wijkagenten van team Binnenstad maken bekend dat zij vanaf heden overtreders die het inrijverbod op de Korvelseweg negeren op de bon gaan slingeren.

Ter plaatse geldt tussen het Laar en het Centrum vanwege werkzaamheden eenrichtingsverkeer. Dit wordt door automobilisten vanuit Centrum geregeld overtreden. De politie gaat daar extra toezicht houden.

Auteur: Willem van Hooijdonk