Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederland geeft vier miljoen voor opruimen munitie in Libanon

31-08-2006 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederland zal tijdens de internationale donorconferentie voor Libanon in totaal zes miljoen euro beschikbaar stellen voor Libanon. Hiervan komt vier miljoen euro via de VN-organisatie voor ontmijning (UNMAS) beschikbaar voor het opruimen van niet ontplofte munitie in Libanon. De resterende twee miljoen euro is bestemd voor humanitaire hulpverlening. Dat heeft minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag bekend gemaakt.

Met de toezegging van deze zes miljoen euro komt de totale bijdrage van Nederland aan Libanon op 10,8 miljoen euro, waarvan 6,8 miljoen euro voor de eerste noodhulp en vier miljoen euro voor het opruimen van niet ontplofte munitie.

Nederland zal tijdens de internationale donorconferentie voor de Palestijnse Gebieden, een dag later, bevestigen dat voor humanitaire hulpverlening voor de Palestijnse Gebieden nog eens drie miljoen euro beschikbaar komt. Dit bedrag is twee weken geleden door minister Bot van Buitenlandse Zaken al bekend gemaakt. De totale bijdrage van Nederland voor humanitaire hulp aan de Palestijnse Gebieden komt daarmee op 17,8 miljoen euro.

De ambassadeur in algemene dienst Michiel den Hond zal Nederland in Stockholm vertegenwoordigen tijdens de internationale donorconferentie voor Libanon op 31 augustus en tijdens de internationale donorconferentie voor de Palestijnse Gebieden op 1 september.



Ministerie van Buitenlandse Zaken