Gemeente Reimerswaal



Geplaatst op: 31-08-2006

Kort verslag van de besluiten van de gemeenteraad van Reimerswaal.

De gemeenteraad vergadert drie keer in de maand. De agenda´s en de belangrijkste bespreekpunten voor deze vergaderingen worden aangekondigd op de gemeentelijke website en in Reimerswaal Informatie. In de Themaraadsvergaderingen wordt de raad geïnformeerd over actuele onderwerpen. De Opinieraadsvergaderingen hebben tot doel de fracties van de gemeenteraad in de gelegenheid te stellen hun mening te vormen. In die vergaderingen is dan ook ruim gelegenheid om deskundigen of betrokkenen aan het woord te laten. Aan het einde van de maand komt de raad bijeen in de besluitraadsvergadering. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt in die vergadering de besluitvorming plaats.

In deze nieuwe rubriek zal de gemeenteraad de komende maanden zijn besluiten bekendmaken. Net als de agenda voor de vergaderingen, zal na de vergaderingen op de website en in Reimerswaal Informatie een kort overzicht van alle raadsbesluiten worden gegeven. Uiteraard worden daar de eventuele stemverhoudingen of aantekeningen bij besluiten ook vermeld.

Deze publicaties zijn een proef. De gemeenteraad wil u, inwoner van Reimerswaal, langs deze weg meer betrekken bij de besluitvorming van uw eigen gemeentebestuur. In december zal worden geëvalueerd in hoeverre deze rubriek bijdraagt aan dit doel.

Heeft u vragen of opmerkingen, naar aanleiding van deze rubriek, dan kunt u reageren. U kunt contact opnemen met de raadsgriffier. Hij is bereikbaar via telefoon (0113 - 395 355) of mail (t.jansen@reimerswaal.nl). Daarnaast kunt u, via de website, in de bibliotheek of op het gemeentehuis altijd de agenda met de bijbehorende raadsvoorstellen inzien. De notulen van de vergadering worden direct na vaststelling in de (volgende) besluitraad beschikbaar gesteld.

In de Besluitraad van 29 augustus 2006 heeft de gemeenteraad* van Reimerswaal:

* de notulen vastgesteld van de vergaderingen van
* de opinieraad van 6 juni 2006,

* de themaraad van 20 juni 2006 en

* de besluitraad van 27 juni 2006

bij hamerslag ingestemd met:
het beschikbaar stellen van een krediet voor het afsluiten van een aparte verzekering voor het afwenden van het budgettair risico dat bij jong overlijden van politi eke ambtsdragers uitkeringen onevenredig zwaar op de begroting drukken;

de jaarrekening 2005 Centrale Post Ambulancevervoer;

mandatering van tussentijdse benoemingen van leden van de Cliëntenraad Wet Werk en Bijstand (WWB) Reimerswaal aan het college;

de vaststelling van de 14e begrotingswijziging 2006.

na hoofdelijke stemming, ingestemd met het voorstel om over te gaan tot verkoop van de groenstrook tussen het nieuwe bouwplan `Zandweg' en de Huygensstraat, Marconistraat en Fahrenheitstraat in Kruiningen. Alle raadsleden waren voor het voorstel.

ingestemd met het geamendeerde' voorstel om door te gaan met de ontwikkeling van de 4e fase van het bedrijventerrein `Olzendepolder'. Ten aanzien van dit agendapunt heeft de heer M.J. van Stee uit Yerseke gebruik gemaakt van het spreekrecht. Hij informeerde de raad daarbij over eerdere toezeggingen aan hem, omtrent bebouwing direct achter zijn woning (Kreeft 23).

Het amendement (SGP) houdt in dat het college in maximaal 3 jaar tijd de beoogde gronden dient te verwerven tegen een maximale prijs van EUR 20,-- per m². Hierbij mag het college gebruikmaken van daarvoor bestemde ruilgronden. Indien de totale aankoopprijs van een kavel hoger is dan de maximale prijs per m², dient de aankoop te worden voorgelegd aan de gemeent eraad.

Dit geamendeerde voorstel werd gesteund door de fracties van de SGP, PvdA, CDA en VVD. De fracties van LR en de CU stemden tegen het voorstel en het amendement. Leefbaar Reimerswaal (LR) verklaarde daarbij dat zij graag hadden gezien dat van de gelegenheid gebruik zou zijn gemaakt om ook de bedrijfsgronden van de firma Van der Jagt aan de Grintweg te betrekken bij een herhuisvesting van dit bedrijf.

bij meerderheid ingestemd met het voorstel om over te gaan tot de aankoop de van "Manege, pension- en handelsstal Izalon" met de bijgehorende gronden aan de Olzendepolder 12. De fracties van LR en CU waren tegen dit voorstel.

unaniem ingestemd met de begroting 2007 en de 2e begrotingswijziging 2006 van de Regionale Brandweer Zeeland (RBZ). De fractie van het CDA heeft daarbij wel verklaard het bezwaarlijk te vinden dat incidentele kosten uit 2006 tevens in de nieuwe begroting gehandhaafd blijven.

na bespreking, unaniem ingestemd met

de begroting 2007 van de GGD Zeeland;

de jaarrekening 2005 en de begroting 2007 van de Federatie Openbaar Onderwijs Reimerswaal (FOOR);

een verhoging van de subsidie voor 2006 van de Stichting Openbare Bibliotheek Reimerswaal (SOBR) structureel te verhogen met EUR 16.332,--, in verband met de to egenomen loonkosten;

bij meerderheid ingestemd met het voorstel het subsidieplafond van de deelverordening amateurkunstverenigingen vanaf 2007 structureel te verhogen met een bedrag van EUR 2.182,--. De fractie van de SGP heeft om principiële redenen tegen dit voorstel gestemd. Het voorstel is met 7 stemmen tegen en 11 stemmen voor aangenomen.

unaniem ingestemd met het verslag over de uitvoering in 2005 van de Wet Werk en Bijstand (WWB) in 2005 en de uitvoering van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW), de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ) en het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) 2004 in Reimerswaal en kennisgenomen van de Interne controle "werkdeel WWB" over 2005 in de gemeente Reimerswaal.

unaniem ingestemd met het geamendeerde initiatiefvoorstel van de ChristenUnie om gedurende drie maanden, bij wijze van proef, over te gaan tot korte verslaggeving van de besluitraadsvergadering in Reimerswaal Informatie en via de gemeentelijke website. Het initiatiefvoorstel besloeg aanvankelijk alle raadsvergaderingen, dus ook de opinie- en themaraden. De VVD kreeg steun van SGP, PvdA en CDA om het voorstel te beperken (amenderen) tot verslaggeving van de besluitraad. Het geamendeerde voorstel kreeg uiteindelijk unanieme steun van de raad.

De raad heeft tevens kennisgenomen van en ingestemd met de voorgenomen afhandeling van 5 ingekomen stukken en 11 mededelingen. Deze kunt u raadplegen op de website of in het gemeentehuis .

De woordelijke notulen van deze vergadering zullen, naar verwachting, worden vastgesteld in de volgende besluitraadsvergadering (26 september 2006).


* Voor deze vergadering was 1 lid van de fractie van de PvdA verhinderd. Hierdoor konden er 18 geldige stemmen worden uitgebracht.

Vervallen opinieraad>>