Ministerie van Justitie

Samen sterk voor de kansen van Antilliaanse jongeren

Nieuwsbericht | 31-08-2006

De Antilliaanse Minister van Onderwijs Cultuur en Sport Omayra Leeflang en Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk hebben op 31 augustus 2006 over het DELTAplan van de Antilliaanse regering gesproken. Het DELTAplan is een ambitieus plan voor vernieuwing in het onderwijs en het jeugdbeleid in de Nederlandse Antillen.

Minister Verdonk staat positief tegenover het plan omdat het kansen biedt om ook in de Nederlandse Antillen de problemen op het gebied van schooluitval en jeugdwerkloosheid constructief aan te pakken. Perspectieven van Antilliaanse jongeren staan zowel in het beleid dat Minister Verdonk voert ten aanzien van Antilliaanse jongeren in de 21 Antillianengemeenten, als in het DELTAplan van Minister Leeflang, centraal. Minister Verdonk steunt Minister Leeflang in haar plannen en waardeert haar inzet en daadkracht voor een beter onderwijsstelsel op de Antillen.

Beide ministers hebben toegezegd expertise uit te wisselen. Minister Verdonk zal stimuleren dat kennis en ervaringen in de 21 Antillianengemeenten met de Nederlandse Antillen worden uitgewisseld.

Een verbeteringsslag in het onderwijs op de Antillen heeft ook gevolgen voor de problematiek van Antilliaanse jongeren in Nederland. Minister Verdonk zal de ontwikkelingen die voortkomen uit het DELTAplan dan ook met grote interesse volgen.