ABN AMRO

Amsterdam/Bloemendaal, 31 augustus 2006

Favonius Ventures gaat ICT-investeringsportfolio ABN AMRO Capital beheren

Roel Pieper gelooft stellig in ICT investeringen. Nieuw fonds 150M Euro voor Europa.

ABN AMRO Capital, de private equity-tak van ABN AMRO, heeft het beheer van al haar ICT-investeringen overgedragen aan Favonius Ventures, een van de sterkste Europese risicokapitaalverstrekkers op het gebied van ICT. Favonius Ventures verwacht hiermee een sterke, nieuwe impuls aan ICT-investeringen in Europa te kunnen geven. Het ICT-team van ABN AMRO Capital wordt onderdeel van het Favonius Ventures-team, waarvan Roel Pieper voorzitter is .

"ABN AMRO Capital kan zich door deze transactie concentreren op haar strategie die is gericht op mid-market buy-outs in Europa. Favonius Ventures heeft binnen Europa een toonaangevende positie op het gebied van ICT-investeringen", stelt Gerben Kuyper, Chairman ABN AMRO Capital, "waar onze huidige ICT investeringen van kunnen profiteren. Wij wensen onze collega's alle succes binnen hun nieuwe bedrijf."

Met de overdracht van het beheer van de ICT-portfolio van ABN AMRO Capital speelt Favonius in op het aantrekken van de ICT-markt. "Zowel Favonius Ventures als ABN AMRO Capital heeft in de afgelopen tijd verschillende ICT-investeringen met een zeer positief rendement kunnen verkopen. Dat is voor ons een signaal dat de markt aangetrokken is en goede perspectieven biedt", stelt Roel Pieper. "De ICT-portfolio van ABN AMRO Capital zal door ons gecombineerde team beheerd worden, naast onze bestaande fondsen."

Favonius Ventures heeft in haar segment een leidende positie weten te verkrijgen door in de afgelopen jaren vast te houden aan de strategieën rond het internet en ICT voor de zakelijke markt.

Het nieuwe Favonius Ventures team zal dit jaar nog een nieuw Europees ICT-investeringsfonds starten. Het nieuwe fonds zal een omvang hebben van ongeveer 150 miljoen euro. ABN AMRO Capital zal hierin als investeerder deel nemen.

Perscontacten:
ABN AMRO persvoorlichting: +31 20 628 8900
Monogram Communication Strategies: +31 (0)23 56 28 208 Perlita Fränkel - perlitaf@monogram.nl