GasTerra nieuwe naam voor Gasunie Trade & Supply

Gasunie trade & supply

Groningen, 31 augustus 2006

Het handelsbedrijf Gasunie Trade & Supply heeft vanaf 1 september 2006 een nieuwe naam: GasTerra.

Op 1 juli 2005 is de vroegere handels- en transportonderneming N.V. Nederlandse Gasunie gesplitst in twee afzonderlijke, op zichzelf staande bedrijven. Dit vond zijn grond in Europese richtlijnen en liberalisering.

De activiteiten op het gebied van transport en infrastructuur zijn voortgegaan onder de naam N.V. Nederlandse Gasunie, kortweg Gasunie.

Het handelsdeel betreffende in- en verkoop van aardgas ging verder onder de naam Gasunie Trade & Supply. Ook deze naam werd, niet onbegrijpelijk, in de praktijk vaak afgekort tot Gasunie. Dit bracht verwarring en onduidelijkheid. Deze worden nu weggenomen doordat het handelsbedrijf de nieuwe naam GasTerra B.V. heeft aangenomen. De bedrijfsactiviteiten blijven ongewijzigd.

Beide bedrijven zijn in Groningen gevestigd. Zij hebben uitsluitend een zakelijke relatie. GasTerra moet voor gastransport en aanverwante diensten net als elk ander bedrijf, dat aardgas wenst te transporteren in Nederland, zaken doen met Gasunie.

Voorts treedt op 1 september drs. G.J. Lankhorst aan als Chief Executive Officer van GasTerra in opvolging van ir. H.G. Dijkgraaf.
De nieuwe naam is onthuld door de Minister van Economische Zaken, mr.drs. J.G. Wijn, tijdens een receptie ter gelegenheid van deze directiewisseling in het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden.

Bijgaand doen wij u volledigheidshalve van beide bedrijven het profiel toekomen.

Contactgegevens:
ben.warner@gasterra.nl

050-3648810 of 06-53389943

Profiel GasTerra B.V.

GasTerra is een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas. De onderneming is werkzaam op de Europese energiemarkt en heeft een belangrijk aandeel in de Nederlandse gasmarkt. Daarnaast biedt GasTerra aan deze handel gerelateerde diensten aan.
GasTerra vervult een publieke taak terzake van het kleineveldenbeleid. Dit beleid is gericht op de bevordering van de productie van Nederlands aardgas uit kleinere voorkomens. Vanuit een klantgerichte houding wordt gestreefd naar bestendige relaties met marktpartijen en verkoopovereenkomsten, waarin de waarde van het aardgas tot uiting komt. De omzet over 2005 bedroeg 14,5 miljard Euro. In totaal werd 80,4 miljard m3 aardgas verkocht.

Profiel N.V. Nederlandse Gasunie

N.V. Nederlandse Gasunie is een aardgas infrastructuurbedrijf. Gasunie is de eigenaar van één van de grootste hogedruknetten in Europa, bestaande uit circa 12.000 kilometer pijpleiding, vele tientallen installaties en ongeveer 1.100 gasontvangststations. In 2005 bedroeg de doorzet van gas ruim 95 miljard kubieke meter. Via haar dochteronderneming Gas Transport Services B.V. verzorgt Gasunie het beheer en de ontwikkeling van het Nederlandse gastransportnet. Gasunie biedt ook andere diensten aan op het gebied van gasinfrastructuur, waaronder gasopslag. Gasunie doet dit alles veilig, efficiënt, winstgevend en duurzaam. Mede door de betrouwbaarheid en strategische ligging van het Gasunie-transportnet ten opzichte van groeiende internationale gasstromen kan Nederland zich ontwikkelen tot de 'gasrotonde' van Noordwest-Europa.