Mishandeling en openlijke geweldpleging

's-Hertogenbosch, 31-08-2006

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag vier Bosschenaren aangehouden in de Antwerpenstraat in hun woonplaats. Zij zijn inverzekeringgesteld.

Woensdagavond negeerde een 22-jarige Bosschenaar een stopteken bij een alcoholcontrole op de Oude Dieze in zijn woonplaats. De man reed na kort gestopt te zijn heel hard weg. Daarbij konden twee agenten nog net opzij springen. De 22-jarige verdachte kon met toestemming van justitie worden aangehouden voor poging doodslag.

De politie trof donderdagmiddag in de Antwerpenstraat de auto aan, die in het kader van het onderzoek naar de poging doodslag inbeslaggenomen moest worden. De agenten gingen naar een woning in die straat, omdat zij het vermoeden hadden dat de gezochte Bosschenaar daar zou verblijven. Toen zij bij de woning kwamen, kwam een 20-jarige man naar buiten. Agenten hielde hem staande om naar zijn identiteit te vragen. De Bosschenaar begon echter direct de agenten te mishandelen. De agenten hebben pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. Toen zij hem wilden aanhouden, bemoeide een 16-jarige Bossche die naar buiten was gekomen, zich met de aanhouding. Zij probeerde de aanhouding te voorkomen. De man en het meisje werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie bleef bij de gezochte auto wachten, omdat die meegenomen moest worden voor onderzoek. Op dat moment kwamen twee mannen, waaronder de 22-jarige gezochte Bosschenaar en een 23-jarige Bosschenaar, aan lopen. Ook zij begonnen direct te vechten met de agenten en de twee Bosschenaren spoten met een busje CS-gas met vermoedelijk pepperspray in de richting van de agenten. De politie kon met gebruik van pepperspray beide mannen aanhouden en ook overbrengen naar het politiebureau.

Diverse agenten hebben klappen gekregen van de verdachten. Eén van de agenten heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.