Subaru


Evenementen

Subaru Legacy modeljaar 2007 - kort
retouches, si-drive en méér value for money
Aalsmeer, 31 augustus 2006

In het kader van modeljaar 2007 zijn bij de vierde generatie van de Subaru Legacy de uitmuntende rijeigenschappen en het optimale comfort nóg verder geperfectioneerd. Het gamma omvat liefst negen vierdeurs Sedan-versies alsmede negen Touring Wagon-uitvoeringen. Een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen.

Subaru Legacy modeljaar 2007 Uiterlijk
De modeljaar 2007-Legacy's kenmerken zich door een nieuw design van front, voorbumper en spatborden, een nieuwe grille, evenals anders vormgegeven koplampen en mistlampen. De uitvoeringen zijn ook herkenbaar aan nieuwe buitenspiegels, gewijzigde lichtmetalen wielen (17 en 18 inch) en de merknaam Subaru die weer is terug te vinden op de achterzijde van zowel de Sedan als Touring Wagon. Voorts bij de Sedan hebben de achterlichten een nieuwe vorm gekregen en is het mistachterlicht verplaatst naar de hoeken van de bumper. Bij de Legacy Touring Wagon is er sprake van een andere indeling van de achterlichten en heeft de achterklep een chromen verbindingsstrook tussen het logo en de achterlichten gekregen. Dit draagt niet alleen bij aan een chiquere uitstraling, maar zorgt er eveneens voor dat de auto optisch breder lijkt.

Interieur
Binnenin de Subaru Legacy zijn diverse modificaties doorgevoerd, die de toch al hoge factor 'value for money' verder verhogen. Alle uitvoeringen worden nu bijvoorbeeld af fabriek uitgerust met een 6-CD wisselaar, MP3-afspeelmogelijkheid, een nieuw stuurwiel met geïntegreerde bediening van de cruise control, een metallic strip in het dashboard, alsmede een ander design voor de middenconsole, inclusief ronde bekerhouder(s). Voorts is het stuurwiel nu in hoogte én lengte verstelbaar, kwamen er andere dessins voor de bekleding, is de airconditioning links en rechts apart instelbaar en kan de bestuurdersstoel van de Legacy's met lederen bekleding nu 8-voudig versteld worden. Bovendien is er in dit geval sprake van twee geheugenstanden.

In het geval van de Legacy's met 3.0R motorisatie ging de vernieuwing voor modeljaar 2007 zelfs nog verder. Deze typen kenmerken zich door het feit dat de automatische Sportshift-transmissie nu ook via paddles aan het stuur te bedienen is, dat de achterpassagiers over aparte ventilatieroosters alsmede bekerhouders in de middenarmsteun beschikken en dat het navigatiesysteem is uitgebreid met een kalender- calculator- en memorecorder-functie. Verder is er een verbruiksmeter toegevoegd aan de snelheidsmeter en krijgen de 3.0R-uitvoeringen standaard 'SI-DRIVE' (Subaru Intelligent Drive), een elektronisch systeem waarmee de motorprestaties, de controle en de efficiency optimaal kunnen worden aangepast aan de individuele wensen van de bestuurder. In dit dossier wordt een apart hoofdstuk aan deze voorziening besteed.