Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Gewapende overval

Doetinchem, 31-08-2006 o De politie onderzoekt een gewapende overval op een 37-jarige man uit Doetinchem door een nog onbekende dader. De overval vond dinsdagavond (29/8) kort na 18.00 uur plaats, bij de pinautomaat van het postkantoor aan de Burg. van Nispenstraat.

De man uit Doetinchem werd aanvankelijk bij een tankstation aan de Europaweg aangesproken door een mogelijk Bulgaarse man die hem vroeg waar gepind kon worden. Aangezien de man zelf ook nog even moest pinnen bood hij aan om vooruit te rijden naar een pinautomaat. Bij het postkantoor aangekomen parkeerden beide hun auto en trok de nog onbekende dader een vuurwapen en liet de man uit Doetinchem onder bedreiging een geldbedrag pinnen. De dader is er vervolgens vandoor gegaan. Hij reed in een zwarte Opel Astra met oranje kentekenplaat achter en witte kentekenplaat voor. In de auto zat tevens een vrouw en klein kind.

De politie vraagt getuigen die bij het postkantoor nabij de pinautomaat of bij het tankstation iets van het incident gezien hebben, zich te melden via 0900-8844. De politie is vooral geïnteresseerd in getuigen die beide autos (waarvan één met een buitenlands kenteken) geparkeerd heeft zien staan.