PontMeyer

P E R S B E R I C H T

Zaandam, 31 augustus 2006

Halfjaarcijfers PontMeyer

Nettowinst 1,8 miljoen (H1 2005: 2,6 miljoen verlies)

Omzet steeg met 6,2% tot 202,4 miljoen (H1 2005: 190,5 miljoen)

Operationeel resultaat vóór afschrijving goodwill en bijzondere posten 5,6 miljoen (H1 2005: 0,5 miljoen verlies)

Het in 2005 ingezette marktherstel zette in de eerste helft van 2006 door De doorgevoerde efficiencymaatregelen werpen duidelijk hun vruchten af Het resultaat per aandeel bedraagt 0,64 (H1 2005: - 0,92)

Gang van zaken eerste helft 2006

Het eerste halfjaar van 2006 was een goed halfjaar voor PontMeyer. Na een aantal moeilijke jaren waarin de onderneming een verlies moest rapporteren, heeft PontMeyer in de eerste zes maanden een nettowinst geboekt van 1,8 miljoen. Alle business units, behalve Hout Konstruktie Nederland (HKN), hebben bijgedragen aan het netto-omzetresultaat (EBIT). De verbeterde marktomstandigheden en hogere verkoopprijzen als gevolg van prijsstijgingen op de aanvoermarkten hebben geleid tot een brutomargeverbetering van 0,4%. Door de, in de afgelopen jaren doorgevoerde, efficiencyverbeteringen nam het operationele kostenniveau, ondanks de inflatie, af met 4% terwijl de omzet met 6,2% is gestegen. Het geïnvesteerd vermogen is licht toegenomen door hogere voorraad- en debiteurenniveaus in lijn met het hogere activiteitenniveau.

Het verbeteren van de efficiency was ook in de eerste helft van 2006 een punt van aandacht. Binnen de handelsbedrijven is in dat kader een vestiging gesloten. De business unit HuurCenter heeft de vorig jaar ingezette reorganisatie succesvol afgerond. Het binnen HKN ingezette verbetertraject levert nog onvoldoende positieve effecten. Ook in de tweede helft van 2006 zal er aandacht blijven voor het verder verbeteren van de efficiency van de organisatie, met name bij logistiek en bewerkingen bij de handelsbedrijven. Op de in dit bericht vermelde cijfers is geen accountantscontrole toegepast.

Marktontwikkelingen

De positieve trend in de marktontwikkeling van de bouwproductie zette zich in de eerste helft van 2006 voort. Alle deelmarkten, woningbouw, utiliteit en onderhoud, hebben aan deze ontwikkeling bijgedragen. Het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) verwacht dat het huidige marktherstel zich ook in de tweede helft van 2006 doorzet. De positieve economische ontwikkelingen vertalen zich door in de bouwsector. De vraag naar nieuwbouw woningen is nog steeds groter dan het aanbod en de renteontwikkelingen hebben nog geen negatief effect op de woningbouwproductie. Ook de verbeteringen in de utiliteitsbouw worden zichtbaar.
Vooruitzichten
De verwachte voortzetting van het marktherstel zal een positief effect hebben op de resultaten van PontMeyer. Daarnaast zal de ingezette lijn van een hoger activiteitenniveau met een lager kostenniveau en verbeterde brutomarge een positief effect hebben op de resultaten over de tweede helft van 2006.
De heer Hol, bestuursvoorzitter van PontMeyer:
Het marktherstel vertaalt zich duidelijk door in de resultaatontwikkeling van PontMeyer. Het verheugt ons dan ook dat we over dit eerste halfjaar een positief nettoresultaat hebben gerealiseerd. De kostenbesparende maatregelen sorteren duidelijk effect, ook in de tweede helft van het jaar zullen we daar, zeker bij de huidige opwaartse economische trend, nog verder van profiteren. Verder zal de nadruk liggen op een actief verkoopbeleid om autonome groei te realiseren met behoud van marge.

Profiel

PontMeyer N.V. is een vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland. Het concern heeft ruim 1200 medewerkers in dienst, verspreid over 71 vestigingen in Nederland. Dankzij een klantgerichte marktbenadering, een groeiend, innovatief en aansprekend producten- en dienstenaanbod, fijn vertakte geografische spreiding en een hoge servicegraad is PontMeyer een toonaangevende, betrouwbare en onmisbare partner voor bouwend Nederland.

Voor nadere informatie:
de heer G.W.F. Hol
de heer J.P. Kruijer
telefoon: 075 6536 210 / 234

Op de in dit bericht vermelde cijfers is geen accountantscontrole toegepast.


---- --