FEM Business Persbericht wk 35: Leve de beursexit

Donderdag 31 augustus 2006

----------
Deze week in FEM Business

Er is leven na de beurs

Het beeld dat bedrijven van de beurs worden gehaald zodat hun aandeelhouders ze vervolgens op een gemakkelijke manier kunnen kaalplukken, deugt niet. De meeste ondernemingen bloeien juist op na een exit. Dankzij hun aandeelhouders.

Affaire Wiet Pot

Het gedwongen ontslag van de ceo van Kempen is niet los te zien van de sterk toegenomen regelgeving in de financiële sector. Bankiers knijpen hem voor Arthur Docters van Leeuwen en Nout Wellink. En ze zijn verontwaardigd over het zinloos geweld tegen bankier Wiet Pot. En toch: het kon niet anders.

PCM zit klem
De opties van de krantenuitgever zijn klein en kansloos. Teveel schulden, de voetangel AD Nieuwsmedia bezorgen de nieuwe topman Ton aan de Stegge nu al een stekende hoofdpijn.

Watersportsector wankel succesverhaal
Dit weekend belooft het grootste succes ooit te worden voor de grootste botenbeurs van Europa, de Hiswa te water. Leuk die drukte, maar de bouwers wrijven nog niet in hun handen. Ze kampen met personeeltekort.

Verder in dit nummer:

>> scheuren met Audi

>> Executive Car of the Year: de noodzaak van gepantserde limosine

>> huizenmarkt Amerika dreigt ineen te storten

>> Aziatische merken veroveren de wereld

Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-22313718