Raymond Schouten volgend jaar weer in GP


ASSEN, 20060831 -- Voorafgaande aan de WK Superbike en Supersport trainingen, die vanaf vrijdag op het TT Circuit van Assen worden verreden vond op donderdag nog een aantal wedstrijden plaats om het Open Nederlands Kampioenschap. De 250cc klasse was riant vertegenwoordigd met maar liefst 21 personen aan de start van de 12 ronden telende wedstrijd.

Onder de 250cc rijders ex-125cc Grand Prix coureur Raymond Schouten. Na twee jaar te hebben gereden in het enige Nederlandse GP Team van Arie Molenaar is Schouten weer terug in het ONK. Donderdagmiddag kon hij vanaf de derde startplek vertrekken, deze positie had hij eerder op de dag, met een tijd van 1.47.221, in de kwalificatietrainingen weten te bemachtigen. Rond 16.15 uur sprong donderdagmiddag het licht op groen voor de wedstrijd. Schouten had een wereldstart en kon de "Nationale" bocht van Assen als eerste aansnijden, echter na 2 ronden te hebben gereden is de wedstrijd over voor de coureur uit Waardhuizen.

"Tja...motorsport is een mechanische sport. Hij hield er ineens mee op, waarschijnlijk de krukas", was de verklaring van de 21-jarige Schouten. "Na twee jaar GP rijden is het best moeilijk om weer in het ONK te beginnen. Er is veel gebeurd in die tijd en veel op mijn af gekomen. Ik ben het ONK weer ingegaan en gewoon lekker gaan rijden, al is het op een mindere machine en is het moeilijk om met dit materiaal de Aprilia's te verslaan. Gelukkig gaat het steeds beter". Raymond Schouten komt nu uit in de 250cc klasse, maar in de toekomst lokt wellicht toch een zwaardere klasse ? "Volgend jaar wil ik zeker nog een keer de 250cc rijden met het EK erbij en hopelijk een paar Grand Prix wedstrijden, daarna zie ik het wel, maar ik sluit niets uit"

De kwartliter race op het TT Circuit van Assen werd overigens gewonnen door Hans Smees gevolgd door Randy Gevers en Jan Roelofs.





H. de Jong - Regiosport Nederland